Vâlcea a făcut scor cu NKSE Vaci

SCM Rm. Vâlcea a debutat perfect în grupele EHF European League, câștigând la scor, 39-29 (21-11) cu NKSE Vaci (Ungaria).

Vâlcea a făcut o primă repriză perfectă, în care a marcat la foc automat, în fața unei echipe maghiare foarte tânără. Cu un atac devastator, în care a excelat pivotul Elghaoui, Vâlcea rezolvase soarta punctelor după 30 de minute: 21-11. După pauză, antrenorul vâlcencelor, Bent Dahl a rulat tot lotul, iar maghiarele au găsit mai des drumul spre poarta SCM-ului. S-a terminat 39-29 și Vâlcea obține primele puncte în EHF European League, fiind una din pretendentele la calificarea în sferturile de finală.

Tehnicianul echipei vâlcene, Bent Dahl a subliniat că echipa sa a reușit o primă repriză perfectă. ”Sunt foarte mulțumit de cum am jucat în prima repriză, am avut o pregătire foarte bună în ultimele zile. Știam că Vaci poate fi un advesar greu și că ne poate pune probleme, dar am început cu o energie bună și am făcut o primă repriză fantastică. Nu sunt mulțumit de a doua repriză, dar am câștigat la o diferență de 10 goluri, ceea ce este fantastic” a spus norvegianul.

Pivotul Asma Elghaoui a marcat 11 goluri, dar crede că diferența a fost făcută de jocul colectiv. ”Am pregătit foarte bine jocul, apărarea noastră a fost foarte bună și am dat tot ce aveam mai bun. Ne-am ajutat între noi și am reușit o primă repriză foarte bună. Chiar dacă eu am marat 11 goluri, nu este important acest lucru, ci doar echipa, energia ei și jocul nostru colectiv. Astfel toate jucătoarele au jucat foarte bine  și am înscris din toate pozițiile” a spus pivotul tunisian. În celălalt joc al grupei D, Viborg a câștigat în deplasare, 27-24 cu Chambray Touraine.

Amânat după ce danezele au avut mai multe cazuri de Covid-19, jocul Viborg-Vâlcea, din prima etapă a fost reprogramat pentru 30 ianuarie.  Până atunci, echipa lui Bent Dahl va juca sâmbătă, 22 ianuarie, în Franța, cu Chambray Touraine.

SCM Rm. Vâlcea: Roch, Hosu, Rus – Elghaoui 11, Liscevic 5, Gonzalez 5, Levchenko 4, Nikolic 3, Florica 3, Glibko 3, Dache 3, Marin 1, Lupei 1, Gorshenina, Bucur, Dăscălete. Antrenor: Bent Dahl

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *