Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Mircia Gutău, pus pe scandal la prima ședință de Consiliu Local din an

Anul 2022 începe pentru administrația municipiului Râmnicu Vâlcea cu prima ședință pe acest an. Consilierii PNL încă sunt în opoziție cu alianța formată din partidele lui Mircia Gutău și cei trei consilieri de la USR.

Scandal total în Consiliul Local

La punctul cu numărul 2 de pe ordinea de zi s-a discutat despre stabilirea măsurilor de recuperare cotă de participare pentru lucrările de reabilitare a blocurilor. Atât PNL, cât și opoziția formată din primar și consilierii PSD/PER, vorbesc două lucruri total diferite. După ce primarul Gutău i-a jignit din nou pe consilierii PNL, inclusiv viceprimarul Pîrvulescu, discuția se mută pe plan legislativ, unde consilierul Remus Grigorescu citește dintr-un anumit document câteva detalii.

Pentru replică, Virgil Pîrvulescu dorește să citească dintr-un alt document, însă se ivește un scandal total și acesta nu este lăsat să își spună punctul de vedere.

Atât președintele de ședință, cât și Mircia Gutău, nu-l lasă pe viceprimarul liberal să vorbească.

O creșă se va construi în zona Goranu

Prima ședință de Consiliu Local a municipiului Râmnicu Vâlcea începe cu o investiție pentru construirea unei creșe în zona Goranu. Această creșă ar trebui construită în zona Goranu, într-o zonă aglomerată din punct de vedere al traficului. Pentru acest proiect, inițiat de primarul Mircia Gutău, consilierii PNL se opun prin vot și argumente, motivând că este încă o investiție care continuă construcțiile haotice din oraș.

Prin acest obiectiv de investiție sunt încălcate anumite prevederi din legea pajiștilor, mai mult decât atât, în ultima perioadă cetățenii din zona Goranu au prezentat documentele de achiziție a terenului cu destinația Izlaz, atunci când zona Goranu făcea parte din comuna Goranu, iar acolo sunt niște interdicții.

Mai mult decât atât, această investiție amplasată în Izlazul Goranu nu face decât să ne arate că actuala administrație își propune să dezvolte aceste investiții pe orice altă bucată de teren disponibilă în orașe, însă fără o continuitate a modului cum se realizează investițiile, ci doar simpla dorință de a accesa niște proiecte a căror utilitate ar putea să fie pusă sub semnul întrebării întrucât aglomerația din zona respectivă nu poate să satisfacă cerințele locuitorilor municipiului Râmnicu Vâlcea. De altfel, totul este construit haotic fără o dezvoltare corectă în oraș.” a transmis viceprimarul Virgil Pîrvulescu înainte de aprobarea proiectului.

După cele argumentate de viceprimarul liberal, primarul Mircia Gutău s-a aprins și a judecat aspru consilierii PNL pentru că nu ar face mai nimic în administrație. De asemenea, s-a lăudat cu grădinița din Ostroveni, fiind creația acestuia: ” Cum să spuneți că nu am construit grădinițe? Grădinița Ostroveni cine a făcut-o?

Consilierul liberal cu experiență, Grigore Crăciunescu, intervine și îi amintește primarului că degeaba se laudă cu o grădiniță construită de acesta, deoarece consilierii PNL au votat și aceștia pentru la acel proiect.

A mai dorit și consilierul liberal Bogdan Popa să mai spună ceva, însă președintele de ședință nu i-a acordat dreptul la cuvânt.

Proiectul a fost aprobat grație voturilor din partea partidelor USR/PSD/PER. Consilierii PNL s-au abținut.

Sume serioase pentru dezvoltare

O sumă totală de 2.017.756 lei vor fi investiți prin un nou proiect de hotărâre. Cu această sumă, obiectivele sunt următoarele:

  • 1.000.000 lei – obiectivul Reabilitare iluminat public în municipiul Râmnicu Vâlcea, inclusiv realizarea unei canalizații subterane noi aferente rețelelor electrice și telecomunicații
  • 914.000 lei – obiectivul Amenajare Parc Știrbei Vodă
  • 20.428 lei – proiectul Educația Calea spre un viitor mai bun, derulat de Școala Gimnazială Colonie
  • 29.768 lei – proiectul Părinți aproape de copii, derulat de Școala Gimnazială nr. 10
  • 53.559 lei – proiectul Educația – a doua șansă, derulat de Liceul Tehnologic Căpitan Nicolae Pleșoianu

Pentru primul punct din această listă de investiții, cu o sumă de 1.000.000 lei, consilierul Bogdan Popa dorește câteva explicații din partea viceprimarului Andrei Gheorghiu. Aceste explicații se referă la detalii de cheltuieli care nu există în proiectul de hotărâre, precum numele străzilor care sunt vizate pentru aceste investiții.

” Pentru acest punct, cu cheltuirea a unui milion de lei din bugetul administrației locale pentru iluminat public stradal, vă rog să-mi spuneți dacă știți care sunt străzile pentru care se face această investiție și care sunt străzile care vor beneficia de iluminat public stradal din fondurile proprii ale primăriei. ” a adăugat consilierul liberal, Bogdan Popa.

De asemenea, domnul Bogdan Popa i-a adresat întrebarea viceprimarului Gheorghiu deoarece acesta se ocupă de fondurile europene și are un proiect depus chiar pentru iluminatul stradal. Consilierul liberal se întreba de ce nu sunt și aceste străzi din proiectul de hotărâre făcut pe banii administrației în proiectul cu fonduri europene.

Înainte de a răspunde la întrebare, viceprimarul USR Andrei Gheorghiu, a fost silit să adauge că este încă o ședință fără dezbateri, dar cu intrigi politice . De asemenea, a mai adăugat că nu are legătură nimic de aici cu administrația publică . A menționat aceste lucruri, deși este pentru prima oară în ședință, după 30 de minute, în care se ridică pentru a spune ceva, chiar solicitat de către cineva, nu cu propria inițiativă.

Absurd este faptul că după ce a menționat cât de puțin se dezbat proiectele în cadrul ședinței, nu i-a răspuns nimic consilierului liberal și a pasat răspunsul către doamna Turcu. Din păcate nici doamna Turcu nu a mai apucat să zică nimic deoarece președintele de ședință a grăbit votul și de această dată.

Proiectul a fost aprobat după aceea de alianța USR/PSD/PER.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *