Dumitru Pirneci: „Pot să strâng mâna semenului meu, fiindcă ştiu că în localitate s-au făcut multe lucruri”

După cinci mandate de primar, Dumitru Pirneci poate privi cu satisfacţie peste umăr, fiindcă vede locurile pe care le gospodăreşte în continuă schimbare. Poate să strângă mâna semenului său când ştie că în localitate este apă curentă, când asfaltul a luat locul prafului şi oamenii care locuiesc la Dănicei pot circula în deplină siguranţă, beneficiază de asistenţă sanitară şi de sprijin din partea administraţiei locale în problemele pe care le au. Primarul poate privi în ochii părinţilor când ştie că le poartă paşii copiilor lor în şcoli adecvate activităţilor şcolare. 

Cu toate acestea spune că nu este totul perfect, în continuare are o serie de proiecte depuse pentru care aşteaptă finanţarea, iar pentru altele abia acum identifică fonduri, însă fiecare zi înseamnă pentru Dumitru Pirneci mai mult şi mai bine decât astăzi. Le adresează cetăţenilor mulţumiri pentru că au suportat disconfortul creat pentru că în localitate se lucrează: 

„În localitate este şantier. În prezent sunt 5 lucrări pe care trebuie să le urmăresc. Este adevărat că de multe ori se creează disconfort, dar oamenii au înţeles situaţia, ei ştiu că finalul este cel care contează. Pot să strâng mâna semenului meu fiindcă ştiu că în localitate s-a făcut lucruri bune”, a precizat primarul localităţii Dănicei, Dumitru Pirneci. 

Dumitru Pirneci: „Tot timpul am fost alături de oameni”

În centrul localităţii funcţionează un centru de zi, iar lucrările de construire din temelii a căminul cultural sunt în desfăşurare. Primarul dă asigurări că, până la finele anului 2022, lucrările la acest aşezământ cultural se vor finaliza: 

„În centrul localităţii se va construi inclusiv o nouă clădire pentru primărie, din temelie. Proiectul este depus la Compania Naţională de Investiţii şi a intrat în evaluare. Am lăsat spre final construirea unui nou sediu pentru primărie fiindcă am avut în plan o strategie pe care am urmărit-o. Prioritară a fost înfiinţarea sistemului de apă în localitate, apoi am atras fonduri pentru asfaltarea drumurilor. Indiferent de culoarea politică a guvernului, la Dănicei s-au atras fonduri. Când am câştigat fotoliul de primar localitatea nu avea nici primărie. Pentru spaţiul în care este primăria în prezent se plătea chirie.

În primul mandat de primar mergeam în localitatea Vitomireşti şi vedeam că este o mişcare mult mai activă, comparativ cu ceea ce se întâmpla la noi, iar acest lucru m-a ambiţionat. Tot timpul am fost alături de oameni. Din anul 1990 am fost consilier, apoi primar şi, de fiecare dată, am avut cei mai mulţi consilieri”, a precizat primarul localităţii Dănicei.

Dănicei, comuna unde preţurile la terenuri şi case au crescut

Ca urmare a investiţiilor din fonduri europene sau guvernamentale realizate aici, preţurile terenurilor sunt pe un trend ascendent

Dacă în multe alte zone rurale sunt din ce în ce mai puţini locuitori la sate, Dănicei este comuna care face excepţie de la regulă, fiind printre puţinele localităţi unde populaţia este în continuă creştere. Acest lucru se datorează dezvoltării constante, dar şi faptului că zona este minunată, departe de trafic, de poluarea din zonele urbane, peisajul este fermecător, la care se adaugă facilităţile pe care primăria le pune la dispoziţie: 

„În ultimii doi ani avem familii destul de numeroase de bucureşteni care şi-au cumpărat proprietăţi la Dănicei. Numărul celor interesaţi a crescut, cererea este foarte mare, însă problema acestei zone este faptul că nu a fost CAP, proprietarii sunt persoane în vârstă şi nu au titluri de proprietate”, a precizat primarul Dumitru Pirneci.

În localitate se desfăşoară un proiect de cadastrare gratuită prin care s-a realizat deja cadastrarea pentru aproximativ 100 de hectare. Proiectul va continua cu cadastrarea tuturor terenurilor.

În localitate se lucrează la extinderea sistemului de canalizare cu fonduri guvernamentale. Pe ultima sută de metri sunt şi lucrările de asfaltare a unui drum comunal, iar în centrul localităţii se amenajează un loc de joacă pentru copii. Săptămâna viitoare se va face recepţia la proiectul pentru amenajarea târgului săptămânal. Cu bani pentru situaţii de urgenţă sunt în derulare două proiecte: consolidarea unui drum de interes local şi consolidarea unui pod pe Valea Trepteanca. 

În localitate sunt proiecte care se derulează foarte bine prin Compania Naţională de Investiţii. La proiectul pentru construirea din temelii a căminului cultural se lucrează, iar proiectul centrului medical de permanenţă va intra în comisia tehnică după finalizarea reorganizării din interiorul Companiei Naţionale de Investiţii.

În centrul localităţii se va construi o nouă şcoală, conform normelor educaţionale europene, modernă, echipată cu tot ceea ce este necesar şi dotată la un nivel tehnologic foarte înalt, o şcoală în care copiii se simt în siguranţă, iar activitatea educaţională va fi pe măsură. Concomitent cu acest proiect, la Compania Naţională de Investiţii este depus în vederea finanţării şi proiectul pentru construirea unei noi primării. Pentru branşarea localităţii la gaze naturale primarul dă asigurări că, dacă aceste proiecte se vor finanţa, fondurile vor ajunge şi la Dănicei. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *