La Costeşti, Primăria nu majorează taxele şi impozitele locale nici în 2022

Primăria comunei Costeşti nu a majorat taxele şi impozitele pentru case şi terenuri nici anul acesta, acestea au fost doar indexate cu rata inflaţiei, aşa cum prevede legea. Primarul Toma Peştereanu susţine că decizia a fost luată în cadrul Consiliului Local pentru a nu-i împovăra pe localnici cu impozite şi taxe mai mari şi pentru a se reduce presiunea pe bugetele familiilor. Dezvoltarea locală este asigurată din fonduri europene sau guvernamentale atrase. Primarul spune că, în fiecare an, procentul de colectare al taxelor şi impozitelor a fost unul bun, însă problemele cu care se confruntă administraţia locală sunt legate de încasarea contravalorii amenzilor de circulaţie pentru care Primăria comunei Costeşti ar fi de acord cu modificarea legislaţiei în acest sens. 

„Nu vom majora taxele şi impozitele locale nici anul acesta. De când sunt primar, în fiecare an acestea s-au indexat doar cu rata inflaţiei. Este o decizie luată în Consiliul Local, pentru că este o situaţie destul de grea, şi nu vrem să-i împovărăm pe localnici. Dezvoltarea localităţii este asigurată din alte resurse: europene sau guvernamentale. Problema noastră sunt amenzile neachitate, iar acest lucru este destul de împovărător pentru administraţia locală. Cetăţenii îşi plătesc impozitele, însă pentru unele persoane amenzile şi hăţişul legislativ legat de achitarea lor reprezintă o problemă. Eu aş face o propunere de suspendare a permisului, dacă cetăţeanul nu a plătit amenda sau impozitul la maşină”. 

Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, lansat recent de Guvernul României ca o continuare a Programelor Naţionale de Dezvoltare Locală I şi II, Primăria Costeşti a depus două proiecte. Unul dintre acestea face referire la modernizarea infrastructurii rutiere prin care administraţia locală vrea să asfalteze drumuri comunale pe o distanţă de 5,3 de kilometri, iar un alt proiect vizează extinderea şi reabilitarea reţelei de apă potabilă pe o lungime de 18 kilometri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *