Primăria Lăpuşata continuă modernizarea infrastructurii rutiere prin programul „Anghel Saligny”

Noul program de finanţare „Anghel Saligny” reprezintă o bună oportunitate şi pentru comuna Lăpuşata care prin fonduri guvernamentale vrea să îşi dezvolte infrastructura rutieră.

Administraţia locală condusă de primarul Nicolae Joiţa a depus un proiect de asfaltare pe o lungime de aproximativ 7 kilometri. Proiectul are valoarea de 13.000 mii de lei şi este o investiţie amplă, în care sunt prinse în vederea construirii toate podurile, podeţele şi rigolele de pe tronsonul respectiv:

„Am ales să depunem un singur proiect prin noul program naţional Anghel Saligny, în prima etapă de finanţare, fiindcă asfaltarea în zonele respective este extrem de importantă. În localitate există sistem apă şi canalizare în procent de destul de mare, mai ales pe tronsoanele prinse în acest proiect de asfaltare. Noi voiam să depunem şi proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare care este depus iniţial la Compania Naţională de Investiţii, fiindcă avem nevoie de aproximativ 5 kilometri de apă şi 3 kilometri de canalizare. Am luat această decizie pentru a avea siguranţa finanţării ambelor proiecte”, a precizat primarul localităţii Lăpuşata, Nicolae Joiţa.

Primarul comunei Lăpuşata spune că totul este pregătit pentru a se da startul lucrărilor de îndată ce se va primi acordul de finanţare: „Sperăm că lucrurile vor merge mai repede. Dacă primim finanţarea şi mâine am putea începe lucrările. Sunt optimist şi încrezător”, a declarat primarul localităţii Lăpuşata, Nicolae Joiţa.

Primarul localităţii anunţă că asfaltarea drumurilor, apa şi canalizarea sunt proiecte prioritare pentru comunitate, şi crede cu tărie că proiectul depus în vederea finanţării privind aducerea gazelor naturale în comună, în parteneriat cu localităţile Tetoiu şi Roşiile este credibil.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *