Teren de sport multifuncţional cu covor sintetic, la Berislăveşti

Administraţia locală din comuna Berislăveşti a alocat fonduri din bugetul local pentru amenajarea unui teren de sport sintetic. Terenul va avea o suprafaţă de joc de 34 x 17metri şi va fi împrejmuit cu stâlpi şi plasă. Acesta se va construit lângă şcoala din localitate şi va fi dotat cu instalaţie de lumini nocturnă. Terenul poate fi folosit pentru practicarea fotbalului, a voleiului şi a tenisului cu piciorul. Acesta va avea la bază o placă de beton pentru a preveni denivelările, completată cu granule de cauciuc şi un strat de nisip cuarţos aflat sub gazonul sintetic pentru a asigura ergonomie copiilor care vor face orele de sport pe acest teren.

„La şcoală se va construi un teren sintetic de sport cu bani alocaţi din bugetul local. Dacă timpul ne va permite, în această perioadă urmează să înceapă execuţia lucrărilor. Proiectarea o avem, avizele le avem, autorizaţia de construire am dat-o. Terenul va avea dimensiunea de 34 x17 metri, fiind împrejmuit. Iniţial ne-am fi dorit să facem o sală de sport, dar nu ne-au permis dimensiunile terenului, fiindcă cea mai mică sală de sport are dimensiunea de 40 x 22. Mă bucur că vom reuşi să facem o astfel de investiţie, va fi un teren de sport care să satisfacă nevoile activităţilor sportive în cadrul orelor de sport pentru copii. Menţionez că acest teren de sport va fi unul dintre cele mai frumoase de acest fel din judeţ”, a precizat primarul localităţii Berislăveşti, Nicolae Popescu.

La Berislăveşti s-au finalizat lucrările de construire şi pentru cea de-a doua grădiniţă cu program prelungit. Noua locaţie va avea două grupe de copii, iar fondurile au fost obţinute de la AFIR Craiova. Aceasta va funcţiona din toamna acestui an atât pentru copiii din localitate, cât şi pentru cei din zonele învecinate. Grădiniţa cu program prelungit beneficiază de un spaţiu modern, fiind un cadru sigur pentru părinţi şi atractiv pentru micuţi de a învăţa şi a se juca în condiţii excelente.

Cealaltă grădiniţă s-a construit cu bani de la Banca Mondială, este cu program normal şi şi-a deschis porţile din toamna anului trecut.

Şcoala din Berislăveşti are nevoie de două microbuze şcolare

În localitatea Berislăveşti învaţă 206 şcolari şi sunt transportaţi zilnic de cele 2 microbuze, achiziţionate cu mult timp în urmă. Primarul Nicolae Popescu că acestea sunt depăşite din toate punctele de vedere. Au urme vizibile de rugină, se defectează destul de des, cheltuiala cu repararea lor este destul de mare, iar piesele de schimb nu se mai găsesc atât de uşor:

 „Cele două microbuze sunt vechi de peste 15 ani. Noi am trimis solicitări tot timpul, iar în acest timp microbuzele s-au deteriorat şi cheltuim din ce în ce mai mulţi bani pentru reparaţii. Este clar, aceste maşini nu mai pot funcţiona, sunt mâncate de rugină. Eu le cer şoferilor ca în perioadele de vacanţă să le controleze foarte bine, să meargă în service cu ele, fiindcă îmi este teamă că nu vom putea transporta elevii în timpul anului şcolar”, a precizat primarul.

Cu alte cuvinte, microbuzele nu mai corespund cerinţelor privind transportul elevilor, care ar trebui făcut în siguranţă. Primarul speră că vor exista soluţii ca Ministerul Educaţiei să acorde localităţii un microbuz nou şi pentru copii din Berislăveşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *