Începe construcția unei săli de sport pentru copiii din Dăești

În jurul datei de 15 februarie, la Dăești, lângă stadionul de fotbal va începe construcția unei săli de sport școlare (P+1), destinată copiilor din localitatea de pe malul Oltului.

Finanțarea este aprobată luna trecută de CNI, iar capacitatea sălii va fi una standard, cu o tribună de 102 locuri, aprobată pentru Diviza A de handbal. Edilul din Dăești, George Popolan speră ca, odată cu construcția sălii școlare, copiii din localitate să fie atrași și de handbal, în acest sens urmând a se colabora cu un antrenor de top: Maria Tork Duca.

”Sala de sport este destinată copiilor din Dăești, care doresc să facă sport. Pentru copiii de la Dăești vom aduce și un antrenor de top și ne-am gândit să colaborăm cu Maria Torok Duca, cea mai mare handbalistă a Vâlcii și a țării. Este o mândrie pentru noi să susținem HCM Torok, având-o ca antrenor pe Maria Torok-Duca, care a participat alături de naționala României la trei Campionate Mondiale, iar la nivel de club are în palmares două Cupe IHF și o Supercupă a Europei. Am susținut mereu sportul, deoarece acesta, practicat în echipă sau în cadru organizat, îi ajută pe copii să fie mai sociabili, să lucreze ușor cu ceilalți și să înțeleagă noțiunea de fair-play. Handbalul este un sport frumos, care te ajută să îți menții corpul într-o formă sănătoasă, îmbunătățește agilitatea, flexibilitatea și sistemul cardiovascular al organismului. Este un joc rapid ce presupune forță, viteză și agilitate” a declarat edilul din Dăești, George Popolan.

Stadionul de la Fedeleșoiu, unde activează în Liga a III-a echipa  Viitorul va fi și el îmbunătățit substanțial. ”Ulterior, vom renova și Stadionul de la Dăești, vom construi tot prin fonduri de la CNI bazin, saună, o cantină și 10 camere, iar vestiarele vor fi renovate. Astfel, la Fedeleșoiu va fi practic un Centru Sportiv, cu stadion, sală de sport și toate facilitățile pentru refacere. Pas cu pas, devenim o localitate modernă, sunt numeroase elemente importante în dezvoltarea unei comunități, printre care și sportul” a mai anunțat George Popolan.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *