Proiectul pentru bugetarea participativă, inițiat de USR Vâlcea, refuzat de către Consiliul Județean Vâlcea

Proiectul depus de USR Vâlcea, care viza bugetarea participativă, a fost respins de către Consiliul Județean Vâlcea. Răspunsul administrației județene ar fi că nu au fost inițiate astfel de propuneri până acum la nivelul instituției, deoarece procedurile administrative aplicabile cetățenilor, cum ar fi inițierea de proiecte de acte administrative, nu au fost accesate de către aceștia.

Proiectul de bugetare participativă „Cetățenii au dreptul să decidă!”, propus de USR Vâlcea, care presupunea alocarea unei cote din bugetul județean destinată investițiilor pentru proiecte și propuneri venite din partea cetățenilor, a fost refuzat de Consiliul Județean Vâlcea, fără a fi măcar discutat.

În răspunsul primit din partea Consiliului Județean, ni se motivează faptul că nu au fost inițiate astfel de propuneri până acum la nivelul instituției, deoarece „procedurile administrative aplicabile cetățenilor, cum ar fi inițierea de proiecte de acte administrative, nu au fost accesate de către aceștia”.

Răspunsul este de-a dreptul hilar, dacă ținem cont de faptul că pe site-ul instituției nu există nici măcar cea mai vagă informație despre o astfel de posibilitate și că cetățenii nu pot veni cu proiecte, înainte de a exista o secțiune și un buget destinat acestora, adică exact ce am propus noi.Deci vinovați pentru lipsa unui astfel de proiect în județul Vâlcea, din perspectiva președintelui Constantin Rădulescu, sunt doar vâlcenii, care nu s-au dovedit interesați să ințieze proiecte. Este clar că pe președintele CJ Vâlcea nu îl interesează ideea de a da posibilitatea oamenilor să vină cu propuneri, preferând să dirijeze banul public doar acolo unde vrea sau unde are interese.” a declarat USR Vâlcea, pe pagina de Facebook.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *