Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Victor Dican, la Botoșani!

Vâlceanul Victor Dican (21 de ani) a făcut pasul în Liga 1, fiind achiziționat de FC Botoșani.

Dican se află de câteva zile la Botoșani, iar clubul clasat acum pe locul 4 în Liga 1 a și anunțat oficial achiziționarea sa. Comunicatul a fost însă șters la scurt timp, însă nu înainte ca imaginile cu jucătorul Universității să fie văzut de publicul larg. În acest timp, ”U” Cluj nu a comunicat nimic despre despărțirea de jucător, suporterii echipei fiind iritați din cauza acestei plecări.

Mijlocașul central defensiv a semnat un contract valabil pe trei ani și jumătate cu FC Botoșani, după cum a anunțat clubul din Liga 1.

Originar din Râmnicu Vâlcea, Victor joacă la ”U” Cluj de doi ani și jumătate, după ce a fost adus de la Metalurgistul Cugir. În ediția 2019-2020 de Liga 2 a evoluat în 20 de meciuri (1622 minute) și a înscris 3 goluri, în sezonul 2020-2021 a prins 14 partide (989 minute) și a marcat de 4 ori, iar în campionatul actual, 2021-2022, a evoluat în toate cele 16 meciuri (1179 minute), în 14 ca titular, și a înscris 2 goluri. Dican este component la lotului Under 21 al României și este înscris la două facultăți din cadrul Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca: Relații Europene și Studii Internaționale și Facultatea de Educație Fizică și Sport, ambele la fără frecvență.

Conform presei centrale, ”U” Cluj va încasa 100.000 de euro de la FC Botoșani, dar și va păstra 30 % din drepturile sale federative. Fanii Universității Cluj au fost nemulțumiți de plecarea unuia din jucătorii de bază, astfel că U Cluj ezită încă să facă public transferul. 

”A fost o mândrie sa imbrac tricoul lui U timp de doi ani si jumatate,aici am vazut cat de iubit este acest simbol si tot aici mi am dezvoltat caracterul si spiritul universitar. Aici am invatat de ce duminica orasul e mut si de ce e liniste in cartier in zi de meci. N-o sa uit niciodata primul pas pe stadion si nici atunci cand am auzit pentru prima oara sepcile rosii cantand. Multumesc tuturor celor de la club cu care am colaborat. Multumesc suporterilor pentru sustinerea neincetata si atmosfera creata la fiecare meci. Multumesc pentru tot! Haide „U”!” a scris și jucătorul vâlcean pe pagina sa de facebook.

Vâlcea mai este reprezentantă în Liga 1 de Adrian Păun (CFR Cluj), Bogdan Vătăjelu și Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Dumitrașcu (FC Argeș), Laurențiu Brănescu (Farul) și Robert Popa (FC U Craiova 1943).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *