Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Noul ”Gutău userist” prezintă proiectele administrației locale Râmnicu Vâlcea pentru 2022

USR PLUS Vâlcea a postat recent pe Facebook câteva obiective pe care vor să le implementeze în cadrul administrației locale Râmnicu Vâlcea pentru anul 2022. Printre acestea se află chiar și Parcul Industrial, menționat des de către viceprimarul Pîrvulescu, dar și digitalizarea primăriei.

Noul Gutău

O să se împlinească aproape un an de la afilierea partidelor USR cu PSD/PER în consiliul local din municipiul Râmnicu Vâlcea. Un an în care consilierii USR l-au ajutat pe Mircia Gutău să își continue mandatul fără probleme din partea opoziției. De fapt, povestea este mult mai complexă decât o simplă alianță dintre aceste partide. Andrei Gheorghiu, încă de pe atunci, a mers la diverse proiecte și reprezentații împreună cu actualul primar. Într-un fel, acestea au reprezentat un fel de botez pentru tânărul ambițios în politică, Andrei Gheorghiu.

Toate aceste acțiuni au dus la transformarea cu totul a alianței într-o nouă generație, tot marca ”Gutău”. Noua generație fiind formată de noul Gutău, adică Andrei Gheorghiu, și cele 2 voturi din spate. Această generație este sub acoperire, mascând noile proiecte și argumentele ca fiind marca USR, dar acestea sunt de fapt cerințe și proiecte afiliate cu celelalte partide PSD/PER.

Este un joc destul de inteligent făcut de actuala administrație, mai ales că profită de căderea PNL din sondaje. Practic n-are nimeni ce să le facă până la următoarele alegeri. Opoziția va fi formată doar din argumente sau anti-campanie.

Proiectele administrației PSD-USR pentru 2022

Deja au venit și proiectele vizate pentru anul 2022 postate, evident, de USR PLUS Vâlcea pe pagina de Facebook. Nici ei nu se ascund, spunând subtil în titlu că sunt ” Proiectele susținute de USR pentru Râmnicu Vâlcea ” , nu inițiate. Este clar că sunt proiecte PSD-USR, nu doar USR.

” În viziunea USR, economia locală presupune o bugetare structurată pe programe și proiecte ce îmbunătățesc cu adevărat viața locuitorilor orașului. Bugetul local al Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru 2022 a fost pus în dezbatere publică. Persoanele interesate au putut trimite și înregistra sesizările, observaţiile sau punctele de vedere până în data de 26 ianuarie. Proiectul de buget pentru anul 2022 are o valoare estimată de 370.638.500 lei şi va fi supus aprobării Consiliului Local în cursul lunii februarie.Împreună cu Andreea Rădulescu și Alin Manda, consilieri locali ai USR, voi susține acele proiecte ce pot transforma orașul într-unul modern care oferă o viață de calitate locuitorilor săi.” declară grupul politic pe Facebook, menționând faptul că proiectul a fost sub dezbatere publică în aceste zile.

Care sunt proiectele propuse?

Printre proiectele afișate de aceștia, se regăsește și mult-doritul proiect, Bugetarea participativă . Acest proiect se dorește a fi implementat în cadrul administrației locale din Râmnicu Vâlcea, după ce au avut un eșec în cadrul Consiliului Județean Vâlcea, unde Constantin Rădulescu le-a oferit un refuz clar pentru acesta.

De asemenea, se regăsește și proiectul Parcul Industrial , care este o surpriză, deoarece este un proiect mai mult susținut din partea consilierilor PNL. Cu toate acestea, pe vremea când USR și PNL aveau o alianță în consiliul local, acest proiect era susținut de ambele părți. Lista tuturor proiectelor se regăsește mai jos:

  • Bugetarea participativă, oportunitatea de implicare directă a locuitorilor orașului;
  • Dezvoltarea parcului industrial și asigurarea locurilor de muncă;
  • Dezvoltarea parcului științific, în colaborare cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice – ICSI
  • Înființarea Organizației de Management al Destinației – OMD, prin asocierea municipiului cu orașele stațiuni din jur;
  • Înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport – structură de colaborare a autorităților publice locale, pentru furnizarea și prestarea serviciilor de transport public;
  • Organizarea de evenimente culturale și festivaluri. Râmnicul are nevoie de o viață culturală dinamică, vibrantă, în care să fie sprijinite experimentarea și inițiativa;
  • Digitalizarea primăriei, un site nou pentru instituție, accesibil cetățenilor. Unul dintre paradoxurile care guvernează administrația publică – România are cel mai rapid internet din lume, dar este pe ultimul loc într-un index al serviciilor publice digitale.
  • Transformarea Piețe Prest în operator de salubrizare pentru eficientizarea costurilor;
  • Proiecte cu finanțare europeană – continuarea celor începute și demararea altora noi.

Probabil că Organizarea de evenimente culturale și festivaluri și Digitalizarea primăriei nu se vor realiza, domenii deja înfiripate bine în cadrul administrației actuale.

De asemenea, Andrei Gheorghiu mai spune că: Oamenii trebuie ascultați de cei care fac politică si administrează la nivelul fiecărei localități, de aceea, în urmă cu o săptămână am lansat o consultare publică, în numele USR Vâlcea. În perioada următoare, până la aprobarea bugetului local pentru 2022, voi prezenta viziunea și soluțiile noastre pentru implementarea proiectelor pe care le susținem. Sugestiile dumneavoastră, pe care vă invit să le transmiteți în comentarii, vor completa lista de proiecte pe care dorim să le implementăm. . Dacă se adeverește ceea ce a spus acum, ar fi prima acțiune de acest fel din partea USR Vâlcea. Cu toate acestea, la următoarea ședință de consiliu local, probabil că își va păstra poziția pe scaun și nu va zice nimic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *