La Mihăeşti, noul dispensar se va da curând în folosință

În comuna Mihăeşti lucrările pentru construirea dispensarului medical sunt realizate în procent de 80%. Investiţia s-a ridicat la valoarea de 3 milioane de lei şi, din luna martie, oamenii vor putea fi trataţi în noul centru medical.

Centrul medical din comună va oferi atât medicilor cât şi pacienţilor condiţii la standarde europene. Clădirea este amenajată în centrul comunei, are un regim de înălţime P+1, iar suprafaţa construcţiei este de 600 de metri pătraţi, aici urmând să fie amenajate cabinete medicale pentru medicii de familie, camere de tratament şi cabinete stomatologice. Noul dispensar medical este realizat la cele mai înalte standarde de calitate, cu spaţii de depozitare, sterilizare, zone de triere şi recoltare. Investiţia face parte din programul privind îmbunătăţirea serviciilor medicale, cu impact asupra stării de sănătate a populaţiei:

 „În localitate avem un dispensar modern care a fost, din punct de vedere al construcţiei, finalizat în procent de 80%. A mai rămas de pus linoleum în interior pe jos şi pe pereţi, după care vom avea licitaţia privind aparatura tehnico-medicală. Proiectul a fost împărţit în două capitole, alocându-se fonduri în două tranșe : o sumă pentru construcţia clădirii şi una pentru dotări şi aparatură medicală. Clădirea este o construcţie destul de amplă, cu două nivele, este de fapt o mică clinică, în cadrul căreia se vor deschide 7 cabinete medicale. Vom avea un laborator de analize medicale, cabinete de obstetrică-ginecologie, dermatologie, cardiologie, pneumologie şi de medicină generală. Avem şi medici dispuşi să îşi desfăşoare activitatea în cadrul dispensarului nostru”, ne-a declarat primarul din Mihăeşti, Constantin Bârzâgeanu.

Dispensarul va fi dotat cu un RMN, un ecograf, scaune pentru serviciul stomatologic, radiologie dentară, dar şi cu un centru pentru sterilizare. Va fi un dispensar modern, care va oferi servicii medicale de calitate pentru cetăţeni, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să plece la oraş pentru orice problemă medicală.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *