Fonduri atrase pentru investiţii la Copăceni 

În localitatea Copăceni s-au asfaltat drumurile comunale, s-a introdus sistemul de apă, a fost modernizat căminului cultural, s-a renovat dispensarul medical, iar cu bani alocaţi de guvern, din fondul pentru situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale s-au refăcut drumurile comunale. Făcând un bilanţ al proiectelor realizate de echipa Primăriei Copăceni condusă de primarul Tironel Tâmplărescu şi viceprimarul Aurel Dumitrana s-au atras fonduri de peste 200 de miliarde de lei vechi. 

„Proiectele sunt pentru comunitatea din Copăceni iar apa, canalizarea şi asfaltul sunt prioritare, astfel încât, de fiecare dată am făcut tot posibilul să atragem fonduri în acest sens. Pentru modernizarea drumurilor am găsit posibilitatea de finanţare prin Ministerul Dezvoltării – PDL a proiectului care cuprinde modernizarea drumurilor pe o lungime de 4,5 kilometri. De asemenea, cu fonduri alocate pentru situaţii de urgenţă, în localitate s-a construit un pod, în punctul Streinului. Cel mai important, atunci când localitatea a fost sub ape, conducerea Consiliului Judeţean a fost aici, alături de noi, şi am avut parte de ajutor. Mai mult, drumul judeţean a fost prins în vederea modernizării pe tronsonul: Slătioara – Stroeşti – Copăceni – Lăpuşata şi este într-un procent destul de mare, astăzi asfaltat”, a precizat primarul din Copăceni, Tironel Tâmplărescu. 

Canalizarea, proiect depus la Compania Naţională de Investiţii 

Administraţia locală a depus proiectul de înfiinţare a reţelei de canalizare pe o lungime de 24 de kilometri, la Compania Naţională de Investiţii. Viceprimarul Aurel Dumitrana spune că investiţia este în lista de sinteză privind finanţarea. 

Prin noul program guvernamental „Anghel Saligny”, administraţia locală va depune şi un proiect de modernizare a drumurilor comunale:  „Prin noul program guvernamental Anghel Saligny avem un drum care leagă două sate. Drumul are o lungime de 3 kilometri. Din păcate doar cu acest proiect ne putem plia condiţiilor impuse în acest program guvernamental. Noi aşteptăm finanţarea acestor proiecte. În plan avem şi construirea unui puţ de foraj pentru apă şi modernizarea infrastructurii rutiere”, a precizat viceprimarul Aurel Dumitrana.

Primăria nu a majorat taxele şi impozitele locale de 9 de ani

Primăria comunei Copăceni nu a majorat taxele şi impozitele pentru case şi terenuri în ultimii 9 de ani, ci au fost doar indexate cu rata inflaţiei, aşa cum prevede legea. Primarul susţine că decizia a fost luată pentru a nu-i împovăra pe localnici: „De când sunt primar al acestei localităţi, taxele şi impozitele locale pe care oamenii le plătesc nu au mai fost majorate. Acestea au fost doar indexate cu rata inflaţiei, pentru că nu am vrut să îi împovărăm pe oameni. Pentru proiectele pe care ni le-am propus am reuşit să atragem fonduri guvernamentale sau europene şi ne-am descurcat şi fără a le creşte oamenilor taxele şi impozitele pe care le plătesc”, declară primarul din Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *