La Drăgoeşti, Gheorghe Melente a stabilit proiectele şi priorităţile pentru 2022 

Proiectele depuse în vederea finanţării la Ministerul Dezvoltării, documentaţia pentru branşarea localităţii la gazele naturale sau extinderea sistemului de apă şi canalizare, amenajarea centrului civic, finalizarea lucrărilor la Centrul Cultural şi la piaţa agroalimentară, atragerea fondurilor europene pentru amenajarea unei zonei de agrement în zonă pentru promovarea activităţii de pescuit şi a producţiei piscicole pe luciul de apă administrat de comuna Drăgoeşti, sunt printre priorităţile administraţiei locale din Drăgoeşti în acest an: 

„Planurile noaste pentru atragerea fondurilor privind dezvoltarea localităţii sunt pe o perioadă mai mare de timp, şi aici ne referim la strategia de devoltoare a localităţii pe care o urmărim. Avem proiecte în derulare, proiecte pe care le promovăm de-a lungul anului şi proiecte care urmează să le implementez pentru a intra în execuţie de la un an la altul. Pentru acest an ne-am pregătit documentaţia proiectelor pentru accesarea fondurilor pe acest nou program guvernamental „Anghel Saligny” şi, cu fonduri alocate din bugetul local pe care l-am primit anul acesta să putem direcţiona banii necesari pentru partea de cofinanţări acolo unde este nevoie, pentru implementarea proiectelor respective. 

Prin urmare, pentru accesarea fondurilor guvernamentale prin noul program „Anghel Saligny” avem un proiect pentru asfaltarea câtorva drumuri de interes local cu lungimi mici, ţinând cont că infrastructura rutieră în localitate este într-un procent destul de mare formată din astfel de drumuri, adică aproximativ 99.9%”, a precizat primarul localităţii, Gheorghe Melente.

În contextul acutizării crizei de lemne, introducerea reţelei de gaze naturale în toate satele componente, devine prioritate zero 

Tot prin acest program guvernamental, primarul Gheorghe Melente va depune şi un proiect pentru extinderea sistemului de apă şi, tot în această perioadă, administraţia locală lucrează la întocmirea documentaţiei pentru branşarea localităţii la gazele naturale: „În nebunia lipsei de lemne pe care noi, cei din mediul rural o simţim, sperăm să introducem gazele naturale cât mai repede posibil. Acesta este un proiect pe care îl avem în parteneriat cu localităţile învecinate, Olanu şi Dobroteasa. Sunt mulţumit fiindcă, în acest sens, s-au făcut şi aici paşi importanţi. Avem un proiect pregătit inclusiv pentru zona centrală, trebuie refăcut integral centrul civic, ţinând cont că lucrările de modernizare a drumului judeţean sunt finalizate. Prin urmare putem să începem şi noi amenajările, pentru a face o localitate curată şi frumoasă”, a precizat primarul localităţii, Gheorghe Melente

În 2022 va continua şi cadastrarea gratuită pentru care, în prezent, întocmirea cărţilor funciare sunt realizate în procent de 60%, dar şi accesarea fondurilor europene prin FLAG, pentru amenajarea unei zone de agrement care va avea spaţii amenajate cu specific pescăresc unde se vor construi parcări, locuri de joacă şi plajă, pontoane, spaţii de cazare pentru pescarii sportivi din alte localităţi cu acces spre luciul de apă şi echipamente specifice pentru pescuitul sportiv. Prin acest proiect se creionează o direcţie a dezvoltării în zonă a producţiei de peşte, organizarea activităţii pescăreşti, încurajarea pescuitului sportiv şi a turismului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *