Primarul localităţii Popeşti, Aurora Măgura: „Dumnezeu îmi dă forţă pentru că îmi place să ajut oamenii”

La Primăria din Popeşti uşile biroului primăriţei din Popeşti sunt mereu deschise. Orice om care are o problemă vine şi o rezolvă imediat. Pentru săteni nu are ore restricţionate de audienţă, şi asta fiindcă, spune Aurora Măgura, misiunea unui primar este de a interveni şi a ajuta cetăţenii. Are familie, dar comuna este marea ei familie. Aurora Măgura are grijă de bătrânii singuri, de copiii nevoiaşi din localitate, de fiecare om necăjit din sat şi pentru orice problemă, oricât de mică, oamenii vin şi se plâng la primarul lor. Dacă nu este la primărie, sigur este de găsit în sat sau este plecată la Râmnic, tot pentru a ajuta vreun localnic. Aurora Măgura spune că ajută oamenii dintotdeauna, însă face acest lucru cu o mai mare motivare de când s-a angajat la primărie, în cadrul departamentului de asistenţă socială, rămânând în continuare alături de ei şi din poziţia de primar, iar ajutorul acordat vine de la sine. Cu bucurie, face tot ce îi stă în putere pentru a elimina greutăţile din comunitatea sa. Recunoaşte însă că, de multe ori, întâmpină situaţii când nu poate să-i privească pe cei care se confruntă cu tot felul de neajunsuri: 

„Cea mai mare satisfacţie după o zi de muncă este să ştii că oamenii sunt mulţumiţi de tine, iar eu am reuşit să îi ajut în ziua respectivă şi că pun bază în mine că îi voi ajuta în continuare. Faptul că oamenii mă ştiu aproape de ei contează cel mai mult, această apreciere îmi da satisfacţia zilei. Fac acest lucru de când m-am angajat la primărie, în cadrul departamentului de asistenţă socială, şi rămân în continuare alături de ei şi din poziţia de primar, fiindcă ceea ce fac eu vine de la sine, şi o fac cu bucurie. Încerc să fac tot ce îmi stă în putere pentru a elimina greutăţile din comunitate, însă, de multe ori, întâmpin situaţii când nu pot să-i privesc pe cei care se confruntă cu tot felul de neajunsuri. Eu muncesc cu mare drag, nu ca primar, ca om pentru oameni. Din acest motiv sunt foarte drămuitoare cu banii, noi nu am avut restanţe privind plata persoanelor cu dezabilităţi şi însoţitorii acestora, am încheiat anul cu bine în acest sens. Cunosc fiecare persoană şi problemele din familia fiecăruia, şi nu ar fi corect să nu îşi primească această brumă de bani care se duce pe medicamente şi mâncare. Dumnezeu îmi dă forţă pentru că îmi place să ajut oamenii”, a precizat primarul localităţii Popeşti. Aurora Măgura. 

La Popeşti, administraţia locală are proiecte depuse în vederea finanţării

Prin noul program de investiţii Anghel Saligny, primarul Aurora Măgura a depus un proiect privind modernizarea drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri: 

„Pe lângă acest proiect de asfaltare pe care l-am depus prin PNI, în zona respectivă avem reţea de apă şi canalizare, ne-am fi dorit să depunem şi proiectul de extindere a reţelei de canalizare pentru satul Urşi, dar am considerat prioritare drumurile. Pentru proiectul de canalizare este pregătită documentaţia pentru care identificăm sursa cea mai rapidă de finanţare. În acest sens avem în plan să depunem proiectul prin Agenţia Fondului de Mediu”, a precizat primarul localităţii Popeşti. Aurora Măgura.

Fiindcă asfaltarea drumurilor este o prioritate, primăriţa din Popeşti mai are un proiect pentru modernizarea infrastructurii pentru încă 6 kilometri: „Documentaţia şi pentru acest proiect o avem pregătită şi, dacă va mai apărea vreun program de finanţare, îl vom depune. Cu acest proiect s-ar închide tot ceea ce înseamnă infrastructură în localitate”, a precizat primarul localităţii Popeşti. Aurora Măgura. 

În planurile primarului Aurora Măgura este şi modernizarea iluminatului stradal, construirea unei grădiniţe cu program prelungit, dar şi introducerea reţelei de gaze naturale. În acest sens, împreună cu alte comune, administraţia locală din Popeşti a constituit un ADI special pentru branşarea localităţii la gaze naturale. Pentru această investiţie există şi un atu, deoarece staţia de gaze, cât şi magistrala sunt pe teritoriul comunei Popeşti, iar dacă acest proiect se aprobă vor beneficia aproape 10.000 de locuitori din toată zona.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *