Virgil Pîrvulescu: „PNL vine după o perioadă grea, a fost soldatul din prima linie, şi este la întrecere cu nişte concurenţi care au stat la umbră”

Anul 2022 reprezintă un nou început pentru politicianul Virgil Pîrvulescu, care doreşte să redobândească majoritatea în Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. Colaborarea cu noua formulă guvernamentală decurg bine, politicianul vâlcean discutând şi având susţinere de la Bucureşti pentru proiectele care urmează să fie realizate în acest an. Anul acesta începe cu tactici vechi sau noi, dar este sigur că PNL va urca din nou în sondaje, chiar dacă acum nu este într-o poziţie favorabilă. 

Impact REAL: De ce credeţi că primarul a propus pentru următoarea şedinţă de Consiliu Local mărirea anumitor salarii? 

Virgil PÎRVULESCU: Ca să le poată creşte vă daţi seama că o să invoce faptul că a crescut indicele de inflaţie şi că s-au mărit toate utilităţile. De fapt este o răsplătire a celor care îi sunt loiali şi îl ajută în ducerea la îndeplinire a acţiunilor care au ca unic scop îmbogăţirea fără just temei. În momentul acesta, prin creşterea salariilor îşi fidelizează angajaţii din Primăria Râmnicu Vâlcea pentru a-l ajuta în a obţine ceea ce îşi doreşte, adică să strângă voturile necesare pentru următorul mandat. Cumva nu răsplăteşte performanţa, ci răsplăteşte fidelitatea.  

Impact REAL: Credeţi că realizarea Parcului Capela este o idee bună? 

Virgil PÎRVULESCU: Din punctul meu de vedere orice, dar absolut orice vine în patrimoniul municipiului Râmnicu Vâlcea este un lucru bun. Din păcate, faptul că Parcul Capela intră în patrimoniul municipiului Râmnicu Vâlcea va fi un proiect care va fi, din punctul meu de vedere, devalizat de Mircia Gutău, pentru că are un stil aparte. Au fost nişte retrocedări din Capela de la oameni bătrâni care au fost vândute la anumiţi prieteni din cercul anumitor persoane, prieteni din grupul lor. Acest teren a venit în patrimoniul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru faptul că există o coaliţie la nivel naţional între PNL şi PSD. Faptul că această coaliţie este într-o competiţie de a face lucruri bune pentru oraş este de felicitat. Nu este meritul lui Mircia Gutău această acţiune, ci meritul este al celor de la PSD de data aceasta şi va fi şi meritul nostru, al PNL pentru data viitoare, când va veni terenul de la unitatea militară Vlădeşti. Este un lucru fantastic atunci când reuşeşti să creşti patrimoniul oraşului. Haideţi să ne gândim şi la faptul că nu mai are cine să se plimbe prin acest parc, iar această atribuire în patrimoniul municipalităţii probabil va însemna şi măcelărirea unor copaci şi satisfacerea anumitor interese. Bugetul va avea de suferit pe partea cheltuielilor de întreţinere, dar acesta este un lucru normal până la urmă, însă, dacă îţi faci o casă cu 10 camere şi toţi cei 9 copii ai tăi au plecat unde au văzut un trai mai bun, casa aceea oricum trebuie s-o încălzeşti, chiar dacă nu ai copii în ea. Aşa este şi în cazul Parcului Capela, un parc excepţional. Din punctul meu de vedere, ar trebui să reuşim să respectăm copacii de acolo, să nu ne batem joc de ei, să nu mai transformăm domeniul public în afaceri personale, să nu mai fim noi, ca primărie, vizaţi de tot felul de afaceri şmechere. De fapt ştie toată lumea, în acest moment ce înseamnă Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea în momentul de faţă. Este deja bine perceput că nimic nu se întâmplă dacă nu dai dreptul de şmecher, ca să zicem aşa, totul cumva se învârte într-un anumit cerc şi atunci toţi oamenii sunt cumva dezamăgiţi. Mă bucur pentru implicarea PSD pentru acest teren, îi felicit şi le mulţumesc pentru susţinerea pe care mi-au acordat-o pentru aducerea terenului de la unitatea militară Vlădeşti în patrimoniul municipiului. 

Impact REAL: Ce proiecte ar fi benefice pentru vâlceni, în proiectul de buget al anului 2022? 

Virgil PÎRVULESCU: Avem nevoie de o zonă economică, avem nevoie de locuri de muncă, avem nevoie să ne rămână tinerii în oraş, pentru că toată lumea pleacă. Aţi văzut statisticile de la sfârşitul anului? Avem cele mai mici venituri, suntem un oraş cu dezvoltare zero. Aici ar trebui să ne direcţionăm, pe lângă alte acţiuni din bugetul local, care să conducă la diminuarea costului vieţii cetăţenilor. Din păcate, în momentul acesta primăria lucrează pentru fidelizare, iar asta înseamnă că în prim plan sunt cei care fac parte din trupa primarului, în nici un caz interesul cetăţeanului. 

Impact REAL: Viceprimarul USR al Râmnicului, Andrei Gheorghiu a declarat că susţine proiectul parcului industrial în bugetul anului 2022, chiar dacă acesta este un proiect mai mult susţinut de consilierii PNL. De ce credeţi că a ales să facă acest lucru, ştiut fiind faptul că în mod normal susţine doar proiectele lui Mircia Gutău? 

Virgil PÎRVULESCU: El a realizat că, de fapt, în momentul de faţă este doar o anexă a primarului municipiului Râmnicu Vâlcea şi este utilizat pe post de şerveţel, nu pe post de partener de discuţii şi a realizat şi el, de fapt, ce înseamnă să fii la masă când doar unul comandă şi ceilalţi execută, pentru că a devenit un simplu executant. Totuşi, ce susţine el pe Facebook este doar la modul declarativ, pentru că nu au capacitatea să voteze împotriva şefului la şedinţă. Eu încă o dată am spus-o şi o repet: cred că această coaliţie de la nivel naţional îşi va lăsa amprenta şi asupra discuţiilor care vor avea loc aici, la nivel local, în sensul de a reuşi să avem o majoritate. Cred că acel proiect, benefic pentru populaţia municipiului Râmnicu Vâlcea, cu privire la parcări, trebuie să treacă prin Consiliul Local cu 12 voturi. Noi avem 9 şi ne mai trebuie 3, sper să le obţinem, adică sunt încrezător şi, în ultima parte, discuţiile care au avut loc sunt în zona asta, ceea ce e bine, pentru că oraşul trebuie să se dezvolte. Cam toţi au realizat că oraşul intră în mizerii de la zi la zi prin acţiunile lor şi atunci, cumva, fiecare încearcă să părăsească barca asta, care este destinată scufundării. Din punctul meu de vedere, cred că la jumătatea lunii martie va fi ori albă, ori neagră. Eu sper să fie albă.

Impact REAL: Cum veţi vota pentru proiectul care presupune realizarea unui PUZ în zona în care Arhiepiscopia Râmnicului are terenuri? 

Virgil PÎRVULESCU: Eu împărtăşesc punctul de vedere al Arhiepiscopiei. Mai avem deja un PUZ în zona Ostroveni, unde tot aşa, între case se edifică iarăşi un bloc nou. Cei de la PNL vor vota împotrivă. Cetăţenii nu au nici o vină că vrea cineva să se îmbogăţească, distrugându-le investiţiile lor de o viaţă. Gândiţi-vă la casele de acolo, oamenii s-au chinuit şi au făcut credite, au muncit o viaţă să-şi construiască o casă şi se pomenesc acum cu un bloc în faţa lor, care efectiv le ia lumina, le ia orice intimitate, nu mai discutăm despre asta. Acesta este motivul pentru care noi vom vota, pentru că oamenii, când au cumpărat teren acolo, au considerat că este o zonă de case. Cum să-ţi baţi joc de oameni, cum să ajungi în situaţia în care să pui efectiv balconul în curtea omului? 

Impact REAL: Credeţi că Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea investeşte prea mulţi bani în flori? Numai anul acesta a cumpărat răsaduri de flori în valoare de peste 800.000 de lei şi bulbi de flori în valoare de peste 200.000 de lei. 

Virgil PÎRVULESCU: Este esenţial ca oraşul să fie frumos. Adică este foarte frumos că avem flori în oraş. Eu sunt adeptul frumosului, însă problema se pune cu ce costuri? Adică, îmi permit eu să plantez orhidee în curtea mea, când eu am salariul mediu pe economie? Poate ar trebui să pun o plantă mai ieftină, dar nu e vorba de ieftin aici, este vorba de costurile diverse de după. Pentru că, în perioada scurtă în care am avut acces la documentele de la Pieţe Prest, nu este chiar aşa cu producerea plantelor în sere, ele sunt venite din altă parte. Un milion de lei sunt cheltuiţi aşa, din start, şi gândiţi-vă ce costuri de întreţinere şi plantare vin după aceea. Eu sincer nu mă pricep, deci în cazul acesta aleg un expert care să mă ajute. Am discutat cu un peisagist şi el mi-a explicat aşa costurile: sunt enorme în oraşul Râmnicu Vâlcea, există un alt tip de amenajare care înseamnă frumos, ieftin şi pe termen lung. Uitaţi-vă de jur împrejurul străzilor, bulevardelor, gardurile acelea metalice, care efectiv creează impresia unui ţarc. Oraşul înseamnă beton şi garduri cu zăbrele. Rolul acestor garduri nu poate fi considerat că este de protecţie, există atât de multe plante care pot fi utilizate ca fiind gard viu, şi care au dublă capacitate. Estompează zgomotul maşinilor şi opresc poluarea de la ţevile de eşapament ale autoturismelor. Mai mult decât atât, ele sunt verzi, îşi păstrează culoarea verde şi în perioada iernii. 

Impact REAL: Credeţi că Andrei Gheorghiu este un discipol al lui Mircia Gutău, adică primar în devenire, sau un simplu element de care primarul se foloseşte? 

Virgil PÎRVULESCU: Este o moleculă, nici măcar un element. Din punctul meu de vedere Mircia Gutău este malefic, şi îşi găseşte aceste molecule pe care le utilizează şi le dispersează foarte uşor. Ca Gheorghiu a fumat mulţi la viaţa lui, Mircia Gutău. El are nevoie de oameni slabi, uitaţi-vă cum s-a înconjurat numai de oameni slabi. Dacă stai şi analizezi sub aspect material, Andrei Gheorghiu nu are nici o sursă de venit. Andrei Gheorghiu, dacă îşi pierde funcţia de viceprimar nu are din ce trăi, şi atunci el îşi protejează cumva traiul de zi cu zi. A mişca în faţa şefului politic înseamnă a-şi pierde calitatea politică, şi înseamnă că îşi pierde mijloacele de asigurare a traiului de zi cu zi. 

Impact REAL: Cum decurg conversaţiile cu liderii politici din Bucureşti? 

Virgil PÎRVULESCU: Decurg foarte bine, mă bucură faptul că avem dialog, mă bucură faptul că încearcă să ne ajute şi întotdeauna au pus umărul să reuşim să realizăm ceea ce ne-am propus noi, la nivel de oraş. Îmi place să cred că vom reuşi şi îmi place să cred şi în eforturile pe care le facem. Eu sunt obişnuit să nu obţin lucrurile foarte uşor. E multă muncă la noi, nopţi nedormite pentru obţinerea a tot ceea ce ne-am propus, adică să facem ceva pentru oraşul nostru. Organizaţia Municipiului Râmnicu Vâlcea are propria identitate şi este recunoscută la nivel naţional. 

Impact REAL: Ultimele sondaje arată că AUR ocupă locul doi, după PSD, la un procent de peste 20%. De ce partidele extremiste prind atât de repede la români? 

Virgil PÎRVULESCU: Este un sondaj corect, deoarece PNL vine după o perioadă grea. Partidul nostru a luat toate greutăţile în spate, adică a fost soldatul din prima linie. Şi în momentul acesta, când este obosit, cu cămaşa ruptă pe el de lupte şi de absolut tot este pus la întrecere cu nişte concurenţi care până acum au stat la umbră. Totuşi, PNL se regrupează, în sensul în care acţiunile vor fi de aici înainte nişte acţiuni mult mai concrete. De exemplu, vă aduceţi aminte de Vadim Tudor. La vremea respectivă era un partid tot extremist, care ajunsese la un nivel înalt. Acum sunt vremuri în care cetăţenii sunt mai uşor de indus în eroare prin anumite discursuri politicianiste. Pentru a reuşi în aceste vremuri grele trebuie să faci o strategie, exact cum a spus preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu că avem nevoie: să ne punem la masă, să facem o strategie energetică pe ani mulţi de aici înainte, să luăm resursele bugetare şi să ne ducem în zona energetică. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *