CAS Vâlcea anunță teste rapide antigen gratuite la medicii de familie și informații despre noile centre de evaluare COVID-19

Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea a anunțat că vâlcenii se pot testa gratuit cu teste rapide antigen la medicii de familie pentru persoanele care prezintă simptomatologie – tuse, febră, scurtarea respirației sau alte simptome legate de virusul COVID-19.

La data de 01 februarie 2022, un număr de 95 de cabinete medicale individuale (medici de familie) au încheiat acte adiționale/contracte pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Lista cabinetelor medicale individuale (medici de familie) poate fi accesată la urmatoarea adresă: http://www.casan.ro/…/lista-cabinetelor-medicale..

Din cele 89 de localități ale județului Vâlcea, în 56 din ele (conform hartă județ anexată) există cabinet medical individual (medic de familie) care poate efectua activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană.” a declarat Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea.

Harta pentru localitățile un vâlcenii se pot testa gratuit la medicul de familie.

Centre noi de evaluare

În urma unei ședințe online, formată din conducerea CAS Vâlcea, conducerea DSP Vâlcea și reprezentanții celor 3 unități sanitare spitalicești (Spitalul Județean Vâlcea, Spitalul Orășenesc Horezu, Spitalul Municipal Drăgășani) cu scopul de a informa medicii specialiști care acordă servicii medicale în aceste centre despre cadrul legal în care trebuie să-și desfășoare activitatea.

Aceste centre au ca scop servicii medicale de tip spitalicesc destinate în vederea evaluării și tratării pacienților confirmați cu COVID-19.

Pe lângă creșterea capacității de testare la medicii de familie, o adresabilitate mai mare către aceste centre de evaluare va duce cu siguranță la evitarea supra-aglomerării secțiilor de spital și structurilor de primire-urgență, acestea fiind obiectivele conducerii CAS Vâlcea în această perioadă.

Servicii acordate în centrele de evaluare:

– servicii medicale de tip spitalicesc (spitalizare de zi) destinate în vederea evaluării și tratării pacienților confirmați cu COVID-19 (evaluare din punct de vedere biologic – analize de laborator, din punct de vedere radiologic

– RX pulmonar sau CT, tratament gratuit antiviral în funcție de evoluția bolii – pentru pacienți care au factori de risc/comorbidități prevăzuți/e în metodologia INSP).

Cine și cum beneficiază de serviciile din centrele de evaluare :

– toate persoanele aflate pe teritoriul României care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege (persoane simptomatice testate cu rezultat pozitiv, în funcție de forma de boală și prezența/absența factorilor de risc);

– condiție – să existe confirmarea infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR identificat în platforma Corona Forms la momentul prezentării în centrul de evaluare.

– la prezentarea în centru NU SE SOLICITĂ BILET DE TRIMITERE.” a declarat Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea.

Locațiile centrelor, conform Ministerului Sănătății.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *