Consilierii locali PNL doresc amenajarea terenului obținut în zona Capela fără distrugerea pădurii

În ultima perioadă există diferite păreri cu privire la trecerea terenului de pe Dealul Capela în patrimoniul Municipiului Râmnicu Vâlcea. Primarul jubilează, însă unii cetățeni nu acceptă această idee, de a transforma o zonă de pădure într-un parc. Trecerea în patrimoniu este benefică, dar mulți se tem de ce se va întâmpla în acea zonă, având în vedere că toate parcurile din Râmnicu Vâlcea sunt pline de beton și flori scumpe.

Consilierul local PNL Cristian Simoiu aduce câteva precizări în legătură cu această situație și spune că ar trebui respectată legea în legătură cu construcțiile care nu fac parte din categoria amenajărilor tip parc, care face parte din specificul pădurii.

Una dintre cele mai importante condiții este respectarea cu stricteţe a regimului silvic şi interzicerea trecerii pădurii din proprietatea publică în proprietatea privată a municipiului Râmnicu Vâlcea, prin hotărâre a Consiliului Local (art. 1 alin. 3). Suprafața de pădure a fost acordată strict în vederea realizării amenajărilor specifice pădurii – parc, iar orice abatere de la prevederile legale duce la sancțiuni și la redarea suprafeței în domeniul public al statului, înapoi în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.” a declarat consilierul local, Cristian Simoiu.

Prin spusele consilierului, membrii PNL care fac parte din administrația orașului se gândesc deja cum ar trebui să fie amenajată zona astfel încât să respecte anumite principii forestiere și să nu afecteze în nici un fel pădurea. Aceștia se gândesc la amenajarea unui parc, singurele construcții fiind trasarea unei alei principale, care ar fi pavată și amplasarea unor bănci.

„Începând din zona Monumentului Independenței cred că trebuie intervenit cu alei pietonale pentru promenadă și băncuțe din loc în loc. Toată zona dealului necesită amenajare pietonală, cel puțin o alee principală (pavată) care să ducă până sus, la „Bourul de piatra”, în așa fel încât zona sa fie accesibilă în orice perioadă a anului. Este necesar ca zona să rămână cât se poate de virgină, astfel încât să te bucuri de natură, iar în acest sens propun ca majoritatea traseelor să fie lăsate de pământ.” a declarat consilierul local Cristian Simoiu.

După ce acest teren a fost transferat în patrimoniul municipiului, pe pagina oficială a primăriei a fost postat un videoclip cu primarul Mircia Gutău în care spunea: „Mă bucur foarte mult că am reușit să aducem acest teren, chiar dacă am avut opoziție din partea PNL. S-au opus în permanență lucrurilor bine făcute în oraș. Este o muncă teribilă pe care am făcut-o în ultimii patru ani de zile.”

Chiar dacă Mircia Gutău spune aceste lucruri, consilierii PNL au arătat că, prin declarațiile de mai sus nu se opun deloc, ba chiar vin cu propriile propuneri pentru amenajarea terenului. Posibil să fi fost anumite argumente care n-au fost pentru trecerea acestui teren în patrimoniu din partea PNL, însă doar din frica dezvoltării unui nou teren cu scopul de a investi foarte mulți bani din administrația locală, lucru care se întâmplă în prezent cu actualele parcuri și aranjamente florale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *