Primarul Andrei Nicolae continuă proiectele începute şi pregăteşte noi investiţii

La Tomşani prognoza investiţiilor este bună, iar banii cuprinşi în bugetul comunei pentru anul 2022 vor fi folosiţi pentru continuarea lucrărilor din cadrul unor proiecte propuse cu bani din bugetul local, precum şi pentru proiecte noi cu fonduri europene şi guvernamentale. Pe lista de investiţii se află amenajarea un teren de sport cu gazon sintetic la şcoala din satul Foleştii de Sus, reabilitarea şcolilor, asfaltarea drumurilor comunale, apă, canalizare şi modernizarea iluminatului stradal: „În bugetul de anul acesta avem prevăzute multe lucrări de interes local. Aşa cum am reuşit anul trecut cu bani puţini să facem lucrări de care comunitatea să fie mulţumită, şi anul acesta avem un plan de investiţii bine conturat, pe care ne-am propus să-l ducem la bun sfârşit”, a precizat primarul localităţii Tomşani, Andrei Nicolae.

Andrei Nicolae: „Am reuşit să facem destul de multe investiţii din bugetul local”

La Tomşani s-au asfaltat drumurile comunale din satul Bogdăneşti, pe o lungime de 3,8 kilometru cu bani guvernamentali, iar cu bani din bugetul local s-a reuşit şi construirea a două poduri. Pentru continuarea proiectelor propuse primarul a depus la Ministerul Dezvoltării prin noul program, Anghel Saligny, un proiect pentru asfaltarea drumurilor comunale care fac legătura cu localitatea Măldăreşti şi oraşul Horezu. În cadrul proiectului sunt prinşi în vederea asfaltării 7,8 kilometri de drum: Am reuşit să facem destul de multe investiţii din bugetul local anul trecut. Sunt mulţumit fiindcă lucrurile se văd. Chiar dacă unii mă critică, pentru mine comunitatea contează cel mai mult. Anul acesta vom reuşi să implementăm şi mai multe investiţii pentru dezvoltarea localităţii”, a precizat primarul localităţii Tomşani, Andrei Nicolae.

Iluminat stradal eficient şi economie la energie

Primarul localităţii Tomşani, Andrei Nicolae, ne spune că un lucru bun este faptul că s-a finanţat proiectul de modernizare a iluminatului stradal cu bani atraşi prin Agenţia Fondului de Mediu.

Astfel, la Tomşani se vor monta lămpi economice care vor reduce mult din consumul actual al energiei electrice: „Se vor monta 470 de lămpi, deşi acestea nu sunt suficiente pentru a acoperi întregul necesar al localităţii, dar vom încerca să extindem reţeaua stradală cu lămpi economice, cu bani alocaţi din bugetul local, pentru încă 300 de lămpi”, a precizat primarul.

În localitate funcţionează două şcoli, una în centrul localităţii, iar cealaltă în satul Foleştii de Sus. Pentru şcoala din satul Foleştii de Sus administraţia locală a depus un proiect la Agenţia Fondului de Mediu pentru accesarea fondurilor necesare privind modernizarea şcolii, iar cu fonduri alocate din bugetul local se va amenaja un teren de sport sintetic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *