La Budeşti continuă lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere cu bani de la bugetul local

La Budeşti continuă investiţiile pentru modernizarea infrastructurii rutiere, sănătate, educaţie, extinderea reţelei de canalizare, se fac planuri şi noi proiecte pentru accesarea programelor europene sau guvernamentale.

Străzi întregi au fost asfaltate cu bani din bugetul local, iar lucrările continuă şi anul acesta. La finalul fiecărei lucrări drumurile sunt ca în palmă şi cetăţenii sunt mulţumiţi. Mesajele acestora curg, de fiecare dată, neîncetat pe reţelele de socializare, pentru că vor să îi mulţumească primarului lor şi să-l felicite pentru implicare.

Acţiunea de modernizarea a drumurilor comunale a început cu strada Bisericii din satul Barza, unde lucrările au constat în turnarea stratului de asfalt, amenajarea rigolelor şi podeţelor la toate proprietăţile, iar în faţa lăcaşului de cult din sat a fost amenajată şi o parcare extrem de utilă pentru comunitate. Lucrările de asfaltare au continuat pe alte două drumuri: unul în satul Racoviţa şi altul în satul Budeşti, iar în prezent se lucrează la modernizarea străzii Fermei.

,,Asfaltarea şi extinderea canalizării menajeră pe strada Fermei, în comuna Budeşti se apropie cu paşi repezi de final. S-a lucrat foarte bine şi într-un ritm alert, locuitorii din zonă sunt mulţumiţi de investiţia aflată în derulare şi aşteaptă cu bucurie turnarea covorului asfaltic. Pe această cale îi anunţ că nu mai durează mult până la finalizarea obiectivului, deoarece, în perioada următoare, pe strada Fermei urmează etapa a doua a investiţiei, şi anume pregătirea drumului pentru asfaltare. Finanţarea obiectivului de investiţii se face cu fonduri de la bugetul local, aşa cum şi alte investiţii vor urma a fi realizate cu bani de la bugetul primăriei”, primarul Ionel Vlădulescu.

Sunt drumuri extrem de importante, care necesitau o modernizare aşa cum scrie la carte, şi asta fiindcă în zonele respective sunt gospodării, iar cetăţenii au şi astfel de nevoi, ne spune primarul.

Tot în această perioadă au început lucrările de punere în siguranţă a podului peste pârâul Sâmnic, pe drumul comunal Izlaz – Barza:

„Lucrarea este una destul de complexă, fiind necesară în vederea prevenirii eroziunii albiei pârâului Sâmnic, pârâu care ne creează probleme în urma precipitaţiilor abundente şi a viiturilor. Soluţia tehnică presupune betonarea porţiunii de sub pod, în amonte şi aval. Un segment foarte important al lucrării o reprezintă realizarea a două praguri de beton şi a gabioanelor, deoarece albia pârâului se adânceşte. Mă bucur că vremea este frumoasă şi ne permite să demarăm această investiţie”, a precizat primarul Ionel Vlădulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *