Vâlcea s-a impus în Ungaria, dar o pierde pe Florica!

SCM Rm. Vâlcea a terminat Grupa D cu un succes obținut azi în Ungaria, 31-30 cu NKSE Vaci.

Partida din Ungaria nu a mai avut miză pentru vâlcence, care își asiguraseră matematic locul 2 în Grupa D. După meciul de miercuri, de la Viborg, roș-albastrele au ajuns de joi la Budapesta, unde s-au pregătit timp de trei zile.

Apărarea Vâlcii nu a funcționat ca în zilele bune. Maghiarele au condus la pauză cu 16-15 și apoi s-au desprins la 21-17 în minutul 36. Vâlcea a revenit imediat și a preluat conducerea, 24-23 în minutul 43.  Finalul a fost unul pe muchie de cuțit, gazdele au avut ultimul atac, iar cu trei secunde înaintea finalului,  Daciana Hosu a parat din postură de unu la unu cu Konszuéla Hámori. Astfel, Vâlcea s-a impus la final cu 31-30, un rezultat de moral pentru trupa lui Bent Dahl. Pentru Vâlcea au marcat: Glibko 7, Klikovac 7, Gorshenina 4, Florica 3, Nikolic 3, Elghaoui 2, Dache 2, Liscevic 1, Lupei 1, Bucur 1.

În sferturile de finală, Vâlcea va da peste câștigătoarea Grupei C, Herning Ikast Handbold (Danemarca), una dintre favoritele la câștigarea trofeului. Danezele au terminat Grupa C cu șase victorii, după ce au câștigat sâmbătă la Cisnădie, scor 34-31, deși au venit fără jumătate de echipă și fără antrenori.  Vâlcea și Ikast s-au mai întâlnit tot în EHF European League, în preliminariile ediției 2018/2019, când danezele s-au calificat după 22-16 pe teren propriu și 21-19 la Rm. Vâlcea.

Tehnicianul SCM-ului, norvegianul Bent Dahl așteaptă nerăbdător duelul cu danezele. ”Ikast este un adversar foarte puternic, dar interesant.  Are o mulțime de jucătoare internaționale de cea mai bună calitate din Danemarca, Norvegia, Austria, Suedia și Germania. Aștept cu nerăbdare aceste meciuri eliminatorii și lupta pentru un loc în Final Four-ul EHF European League. Va însemna mult pentru clubul și fanii noștri să ne atingem obiectivele, iar unul dintre ele este să ajungem în Final Four.  Echipa este extrem de motivată pentru această mare provocare, care va fi sfertul de finală cu Ikast” a mai declarat Bent Dahl.

Accidentare gravă pentru Cristina Florica

Vâlcea a câștigat în Ungaria, dar a pierdut-o pentru o perioadă pe extrema stânga Cristina Florica, accidentată la genunchi în minutul 38 al partidei. Scăpată pe contraatac, vâlceanca a marcat, dar a căzut pe genunchiul drept și a fost scoasă de pe teren pe brațe. Jucătoarea a fost dusă la spital chiar în timpul jocului. La revenirea în țară, Florica va efectua un RMN, pentru a afla diagnosticul exact. Antrenorul  Bent Dahl speră ca accidentarea Cristinei Florica să nu fie una gravă. ”Este întotdeauna greu să joci la Váci, a fost un meci bun și intens  și suntem fericiți că am câștigat la final. Sunt foarte trist de accidentarea căpitanului nostru, Cristina Florica, dar sperăm să nu fie ceva foarte grav” a spus norvegianul.

Duel pentru podium cu Buzău

SCM va juca joi (ora 16.00), în Sala Traian, cu SCM Gloria Buzău, într-un joc contând pentru etapa 16 din Liga Florilor. Clasată pe locul 3, Vâlcea este la egalitate de puncte cu Buzău, echipă care este pe 4, dar care și un joc mai mult disputat. Buzăul a învins în ultima etapă liderul Rapid, scor 30-25 și este în reviriment, după venirea pe bancă a lui Adi Chiruț.

SCM Rm. Vâlcea are restant jocul cu Deva, care urmează să fie programat de FRH la o dată disponibilă.  Vâlcea, Buzău și chiar Cisnădie sunt în luptă pentru podium și obținerea unei medalii în campionat. Astfel, jocul de joi, de la Rm. Vâlcea se anunță unul echilibrat și foarte important în lupta pentru medalii. Din echipa vâlceană, o altă absență este cea a Yevheniiei Levchenko, ucraineanca fiind în recuperare după o operație suferită la mână.

Hosu, la națională

Portarul echipei SCM, Daciana Hosu a fost convocată la naționala de senioare.  România are programată ”dubla” cu Mioveni, în preliminariile Campionatului European. Jocul de acasă se va disputa pe 2 martie, la Mioveni, iar returul pe 5 martie, la Odense.  În Gupa 2 de calificare, Danemarca este lider cu 4 puncte, urmată de România (3 puncte), Austria (1 punct) și Insulele Faroe (0 puncte). Primele două clasate din grupă merg la Euro 2022.

Alte două jucătoare de la SCM, Corina Lupei și Sara Rus au fost convocate la lotul de tineret, care va participa în perioada 4-6 martie la Trofeul Carpați, ce se va disputa la Rm. Vâlcea. În lot mai este încă o vâlceancă, Bianca Neacșu (CNE Rm. Vâlcea).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *