Florica are ruptură de ligamente și stă șase luni

Accidentarea suferită de extrema stânga Cristina Florica (29 ani) în disputa de duminică, din Ungaria, cu NKSE Vaci s-a dovedit, din păcate, una foarte gravă. Scăpată pe un contraatac, jucătoarea de la SCM Rm. Vâlcea a marcat, dar a căzut nefericit pe genunchiul stâng, a fost scoasă pe brațe din teren de staff-ul medical și ulterior dusă la spital.

Verdictul medicilor  după rezonanța magnetică efectuată luni la Rm. Vâlcea a fost însă unul crunt, ruptură a ligamentului încrucișat anterior, astfel că actualul sezon este încheiat pentru extrema stângă.

Componentă a lotului național al României, Cristina Florica este căpitanul echipei vâlcene, pentru care a marcat 50 de goluri în acest sezon. Sportiva va fi operată săptămâna viitoare la Tg. Mureș de către medicul ortoped Răzvan Melinte, iar perioada de recuperare este estimată la șase luni. Florica este cea mai veche jucătoare din lotul Vâlcii, pentru care activează din 2016 și cu care a câștigat un titlu, o cupă și două Supercupe ale României.

Pe postul de extremă stânga, SCM mai are în lot două junioare, pe Roberta Stamin și Corina Lupei.

SCM Rm. Vâlcea este calificată în sferturile de finală ale EHF European League, unde va întâlni pe Herning Ikast (Danemarca).  Echipa lui Bent Dahl se luptă și pentru o medalie în campionat, unde ocupă locul 3 după 14 jocuri, având 31 de puncte.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *