Mobilizare în Costeşti pentru ajutorarea refugiaţilor

Toma Peştereanu, primarul comunei Costeşti , a postat un mesaj de susținere a refugiaților din Ucraina: ” Va mulțumesc tuturor pentru solidaritate”

Criza militară din Ucraina s-a transformat într-o criză umanitară iar  România s-a mobilizat pentru a-i primi pe oamenii care și-au părăsi ţara. De teamă, mii de ucrainieni și-au luat strictul necesar și și-au părăsit casele, lăsând în urmă întreaga agoniseală doar pentru a scăpa de amenințarea invaziei trupelor ruseşti. Mulţi dintre ei au trecut graniţa pe jos, în România fiindcă  Ucraina este practic înconjurată de soldaţii ruşi.

În semn de solidaritate, primarul Toma Peştereanu  a anunţat că organizează o campanie în vederea strângerii de ajutoare pentru refugiaţii din Ucraina.

Primarii localităţilor:  Bărbăteşti şi Stoeneşti s-au alăturat misiunii de sprijin a cetățenilor ucraineni.

„”Așa cum în urmă cu aproape 16 ani cetățenii comunei Costeşti au venit în sprijinul românilor afectați de inundații, acum apelez la dumneavoastră pentru a veni in sprijinul vecinilor noștri din Ucraina. Astfel, începând în zilele de luni și marți trebuie sa ne mobilizam pentru a strânge ajutoare. Se pot aduce următoarele:

1) Alimente neperisabile, de preferat conserve, dulciuri pentru copii, biscuiți, apa,fără ulei, faina, orez, nu au timp să gătească

2) Materiale de igienă, șervețele, role de hârtie, periuțe de dinți, pasta de dinți, săpun, șampon, etc;

3) Medicamente de prim ajutor, truse de prim ajutor.

 Toate ajutoarele sa fie aduse în cutii sau plase rezistente, scrise pe exterior cu ce conțin. Ajutoarele voi fi preluate la CAMINUL CULTURAL COSTESTI, persoane de legătura doamna bibliotecar și Butoi Dumitru. Programul este de 8-17.

Va mulțumesc tuturor pentru solidaritate, mulțumesc primărilor din Băbătesti și Stoenești pentru implicare.

a postat primarul localităţii Costeşti, Toma Peştereanu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *