PSD, PNL și USR lasă politica la o parte în Vâlcea și conduc acțiuni umanitare pentru refugiați

În mod normal, există multe dispute politice în Vâlcea sau Râmnicu Vâlcea. Săptămâna aceasta a început cu o ședință plină de scandal în Consiliul Local din reședința de județ, au ieșit la iveală câteva declarații dure legate de unii administratori ai orașului care au avut relații cu diverși reprezentanți ai Rusiei și alte probleme interne ale partidelor.

Dacă vorbim despre situația la nivel național, toate partidele sunt într-un scandal continuu, care nu se mai oprește. PSD, prin felul caracteristic al membrilor, domină sondajele publicului lor țintă și conduce puternic guvernarea alături de PNL. AUR este surpriza sondajelor, lumea fiind foarte influențată să prefere atitudinea civică extremă a acestora, crezând că este un partid plin de oameni care nu au antecedente dubioase. USR este în continuă scădere de la scandalul intern dintre Dacian Cioloș și Dan Barna, încercând să recupereze în aceste momente prin a-și continua campaniile prin care luptă cu oameni precum cei din AUR.

La coadă stă PNL, care este în o formă extraordinar de slabă. Premierul Ciucă nu este luat în serios de nimeni, chiar dacă această perioadă de război ar fi o oportunitate pentru a-și oferi experiența militară în anumite acțiuni care pot ajuta România sau chiar Ucraina. Într-o vizită la un punct de trecere dintre România și Ucraina, a fost luat la rost de cetățeni pentru că nu a venit mai devreme cu soluții. Ludovic Orban a plecat cu cei loiali lui și și-a făcut un alt partid, parcă amintind de Victor Ponta și partidul său. Chiar dacă din punct de vedere politic sau administrativ a fost o idee bună ca PNL să se alieze cu PSD la guvernare, este probabil cea mai proastă decizie a partidului de mulți ani încoace. De ceva timp ies la suprafață multe personaje dubioase din Partidul Național Liberal care nu aduc nicio siguranță cetățenilor simpli, mai ales când studiile sunt falsificate. Cu ajutorul oamenilor care se dedică jurnalismului de investigație, cetățenii de rând pot afla ce se ascunde în spatele imaginii politice a oricărui liberal, oricât s-ar ascunde în spatele reflectoarelor. Este posibil unul dintre demersurile care vor rămâne bine întipărite în prima pagină a oricărui ziar, revistă sau unui site dedicat știrilor.

Partidele politice din Vâlcea lasă politica la o parte și conduc acțiuni umanitare pentru refugiați

Lăsând politica la o parte pentru o perioadă, PSD, PNL și USR conduc câteva acțiuni interesante pentru a-i ajuta pe vecinii refugiați din Ucraina, fiecare cum a reușit prin administrația în care activează.

Prin Mircia Gutău, Mihai Oprea și Constantin Rădulescu, administrația locală și județeană condusă de aceștia s-a alăturat pentru a-i ajuta pe cei în nevoie prin amplasarea unor corturi alături de Crucea Roșie Vâlcea. Ionuț Cherăscu, director Crucea Roșie – filiala Vâlcea, a menționat că la nivelul județului, se strâng într-o locație unică (Cortul de la Sala Sporturilor) toate donațiile în sprijinul refugiaților din Ucraina, iar acestui demers li se alătură și alte asociații și fundații din județ. La Cortul Solidarității sunt așteptați, zilnic, între orele 10.00-18.00 toți vâlcenii care vor să vină în sprijinul oamenilor care fug din calea războiului.

Administrația locală a municipiului Râmnicu Vâlcea a oferit în această săptămână un număr total de 42 de locuri puse la dispoziție special pentru refugiații care ajung în oraș și nu au unde să se cazeze.

Lăsând la o parte acuzațiile recente către unul dintre liderii USR din Vâlcea în legătură cu afilierea „pro-rusă„, USR PLUS Vâlcea s-a alăturat campaniei de a ajuta ucrainenii refugiați colectând la sediul USR Vâlcea (Calea lui Traian 129, Bl. L, Parter) donațiile care vor ajunge cu ajutorul voluntarilor la refugiații din Ucraina. Este o acțiune lăudabilă a grupului userist din Râmnicu Vâlcea, chiar dacă în ultimul an de zile s-au afiliat în administrația locală cu niște parteneri care nu ar fi făcut, în mod normal, parte din agenda preferabililor pentru alianță.

Și PNL Vâlcea s-a alăturat acestui demers. Față de celelalte partide, doar organizația județeană se ocupă de acest demers și pe o perioadă determinată. Tot la coadă a rămas Partidul Național Liberal și în acest caz, făcând o comparație cu demersurile organizate de celelalte partide.

Mai jos sunt câteva imagini reprezentative pentru acțiunile recente făcute de administrațiile vâlcene, în colaborare cu alte asociații.

Crucea Roșie Vâlcea
Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea
Instituția Prefectului Vâlcea & celelalte administrații, alături de Crucea Roșie Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *