Un consilier local rupe tăcerea: Mircia Gutău și Andrei Gheorghiu afiliați cu tabăra „pro-rusă„

Unul dintre reprezentanții PNL în Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, Radu Preoteasa, a realizat o postare pe Facebook în care îi critică dur pe Mircia Gutău și Andrei Gheorghiu pentru că au participat în ultima perioada la întâlniri cu reprezentanți pro-ruși.

Radu Preoteasa condamnă clar și gestul de a-l primi cu „brațele deschise„ pe George Simion, liderul partidului AUR care este bine cunoscut pentru părerile și susținerea față de Rusia.

Andrei Gheorghiu a participat la sfârșitul anului trecut la o întâlnire cu ambasadorul Rusiei. A fost criticat public chiar și de către celălalt viceprimar, Virgil Pîrvulescu. Viceprimarul USR și-a șters între timp postarea de pe Facebook pentru a ascunde afilierea.

Andrei Gheorghiu, la întâlnirea cu Ambasadorul Rusiei.

𝐌𝐚𝐫𝐭̦𝐢 𝟏𝟒 𝐃𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏 [SUA și NATO avertizau că Rusia adună numere mari de trupe la granița Ucrainei] – Primarul Gutău îl trimite pe aghiotantul său, Viceprimarul Gheorghiu, la Ambasada Rusiei… ca să discute proiecte economice… cu Rusia. Acolo visau domnii Gutău și Gheorghiu cooperare economică. Poate mai facem vreun SovRom?„ a declarat consilierul local PNL, Radu Preoteasa.

Radu Preoteasa mai amintește de o invitație inițiată de Mircia Gutău, în care l-a invitat ca oaspete de marcă pe Ambasadorul Belarusului anul trecut prin iulie: „𝐉𝐨𝐢 𝟐𝟗 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏 – Primarul Gutău invită ca oaspete de marcă de Ziua Imnului pe Ambasadorul Belarusului, după 1 an de proteste și represiune violentă a civililor, în urma furtului alegerilor Prezidențiale în Belarus de către Dictatorul Lukashenko.

La fel ca Mihăilescu Gheorghe, consilier PSD în Consiliul Local care a susținut un discurs pro-Belarus la ultima ședință, se pare că mai există afiliați ai „taberei„ ruse în administrația locală a municipiului Râmnicu Vâlcea. Mircia Gutău demonstrează și prin relațiile bune cu George Simion, dar și cu evenimentele organizate anul trecut împreună cu reprezentanți ai aceleiași tabere faptul că își asumă public relațiile bune cu cei pro-ruși.

„Trebuie să ne punem cu toții câteva întrebări fundamentale. De ce se tot asociază Primarul și Viceprimarul Râmnicului cu dictatori și extremiști? De ce refuză să se ocupe de obligațiile lor de bază privind protecția cetățenilor când prietenii lor dictatori fac război la granițele României? 𝐍𝐢𝐦𝐢𝐜 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚̆. 𝐑𝐚̂𝐦𝐧𝐢𝐜𝐮 𝐕𝐚̂𝐥𝐜𝐞𝐚 𝐧𝐮 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐮𝐧 𝐜𝐮𝐢𝐛 𝐝𝐞 𝐏𝐮𝐭𝐢𝐧𝐢𝐬̦𝐭𝐢! 𝐃𝐞 𝐝𝐢𝐜𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐭𝐞 𝐟𝐞𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢. 𝐏𝐞 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢 𝐢̂𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐞𝐳𝐢. 𝐄𝐱𝐭𝐫𝐞𝐦𝐢𝐬̦𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐨-𝐝𝐢𝐜𝐭𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐥𝐞 𝐬𝐩𝐮𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐨𝐩𝐫𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐭𝐢𝐧𝐞 𝐢̂𝐧 𝐨𝐫𝐚𝐬̦ 𝐜𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐢̂𝐢 𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚̆ 𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐢.„ a mai menționat consilierul local PNL, Radu Preoteasa.

sursă foto (Ambasadorul Rusiei) – Cuvântul Libertății

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *