Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Adrian Popa: ”Suntem un grup unit și ne dorim promovarea!”

La cinci ani după ce CSM Rm. Vâlcea s-a retras la mijlocul sezonului din Liga a II-a, Viitorul Dăești readuce în județul nostru speranța unei echipe la nivel superior.  Dăeștiul este lider în Seria 6 și este matematic calificată în play-off, acolo unde va disputa alte 9 nouă jocuri. La finalul play-off-ului, dacă va rămâne în primele două din serie, Viitorul va da două ”baraje” de promovare, primul cu o echipă din Seria 5, apoi ”finala” pentru promovare.

Antrenor-jucător la Dăești, Adrian Popa (33 ani) a evoluat în cariera sa la FC Timișoara, Concordia Chiajna, ACU Arad, Poli Timișoara, Damila Măciuca, CSM Rm. Vâlcea, FC Olt, Turnu Magurele, CS Afumați și Flacăra Horezu. Ca antrenor, a pregătit timp de patru ani pe Flacăra Horezu, iar de un an este la Viitorul Dăești.  Tehnicianul de la Fedeleșoiu a vorbit în exclusivitate cu Impact Real despre planurile pentru a doua parte a sezonului și șansele de promovare la finalul acestui campionat.

Impact Real: Care sunt obiectivele pentru a doua parte a sezonului?

Adrian Popa: Ne dorim să facem o a doua parte de campionat foarte bună, ne-am pregătit bine, suntem un grup unit. Suntem mulți vâlceni în echipă și sperăm să reușim să facem o figură foarte frumoasă. În primul rând ne gândim la cele trei etape rămase din sezonul regular, vrem să obținem puncte importante și după aceea ne vom gândi și la jocurile din play-off, care vor fi foarte grele.

Impact Real: Cum este acest sistem de campionat și de promovare, cu două jocuri de baraj?

Adrian Popa: Este un sistem destul de greu de campionat, încercăm sa luam lucrurile pas cu pas. Ne dorim să acumulăm puncte și în momentul în care vom ajunge la baraj, atunci ne vom gândi la acele jocuri. Până atunci, însă, ne asteaptă jocuri foarte grele în sezonul regular și în play-off, toate echipele s-au întărit și sperăm să facem o figură frumoasă.

Impact Real: Cum ar fi pentru Vâlcea să revină în Liga a II-a după cinci ani?

Adrian Popa: O echipă de Liga a II-a ar fi un lucru foarte frumos pentru tot județul Vâlcea, aici oamenii iubesc fotbalul și apreciază ceea ce încercăm să facem noi la Dăești. Suntem foarte mulți vâlceni în lotul echipei, iar cei care au venit din alte părți s-au integrat foarte bine. Suntem o familie unită, un grup unit și ne dorim pentru județul Vâlcea să reușim să promovăm!  Este păcat că în Vâlcea nu este o echipă la un nivel de eșalon superior, dar sperăm că noi vom reuși anul acesta să urcăm mai sus și atunci toată lumea va fi alături de noi. Vom face tot ce ne stă în putere să reprezentăm cu bine vâlcenii și să jucăm un fotbal de calitate.

Impact Real: Care ar fi principala contracandidată în lupta pentru promovare?

Adrian Popa: Sunt echipe foarte bune și la noi în serie, Slatina, Colonești, Alexandria sau Roșiori. Sunt echipe puternice, care își propun să fie în față și își doresc și ele obiective ambițioase, astfel că va fi o luptă teribilă. Noi, prin unitatea grupului, seriozitate și disciplină ne dorim să strângem rândurile și să avem rezultate cât mai bune.

Impact Real: Care este secretul din spatele locului 1?

Adrian Popa: Unitate, muncă și seriozitate, atât din partea staff-ului tehnic și al jucătorilor, cât și din partea conducerii clubului, mă refer la conducerea administrativă, Primăria Dăești și toți sponsorii noștri. Este unitate si seriozitate! Mulțumim tuturor celor care ne susțin și sunt alături de noi.

Impact Real: Ești mulțumit de transferurile din iarnă?

Adrian Popa: Am adus jucători buni, doi seniori și doi juniori, sunt jucători de valoare care s-au integrat bine în grupul nostru și sperăm să ne ajute în a doua parte a sezonului, care va fi mult mai grea. Suntem echipa de pe primul loc și toți vor juca cu mai multă ambiție contra noastră, fiecare meci va fi un examen foarte dificil și ne așteaptă partide de foc.

Impact Real: Cum este pentru tine să fii în același timp și antrenor și jucător?

Adrian Popa:  Sunt obișnuit cu această ipostază, sunt de ceva timp și antrenor și jucător. Știm ce avem de făcut și eu și colegii mei din staff-ul tehnic, ne știm munca și putem să facem față.

Impact Real: Final de sezon pentru Luci Iordache, o pierdere mare….

Adrian Popa: Iordache este accidentat și va lipsi o perioadă mai lungă, trebuie să se opereze. Îi doresc sănătate și să revină sănătos și la fel de puternic. Avem jucători buni în zona aceea și cei care vor intra în locul lui își vor face treaba și vor ajuta echipa.

1 thought on “Adrian Popa: ”Suntem un grup unit și ne dorim promovarea!”

 1. Alo , Primaria , Consiliul Judetean , vrem si noi o echipa in Liga 2 sa petrecem weekendul urmarind fotbal in Zavoi ca pe vremuriile bune !

  Inplicati-va mai mult !

  Alo , firmele mari , puteti redirectiona legal prin contabili un procent din ce datorati taxe catre ANAF catre Fotbal, fara sa simtiti la buzunar !

  Uniti putem reusi , in schimb nepasatori vom ramane mediocrii !

  Cu respect
  Un Valcean

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *