Proiect de dobândire a abilităților digitale pentru elevi, printr-un proiect Erasmus al CNI Matei Basarab

În perioada 20-24 februarie un grup format din șase cadre didactice de la CNI ,,Matei Basarab”, respectiv doamnele Neagoie Elena Manuela, Cruceanu Adriana Georgiana, Ionescu Lavinia Mihaela, Richițeanu Gina Eugenia, Popescu Mirela, Popescu Natalia Alina, a participat la o mobilitate internațională în Telde, Spania. Deplasarea s-a desfășurat în cadrul Proiectului de parteneriat strategic ERASMUS+ „Creating Of Digital Environment: Stop Traditional Education Approach Multidisciplinary”, acronim CODE: STEAM, cu numărul de referință 2020-1-RO01-KA229-079986_1, coordonat de doamna Neagoie Elena Manuela.

Acest proiect se defășoară în parteneriat cu Kamilpasa Ilkokulu din Turcia, Scuola Cattolica Paritaria Madonna dell” Assilo din Italia, Osnovna skola ,,Svetislav Golubovik Mitraljea” din Serbia, CEIP Doctor Gregorio Chil Y Naranjo din Spania.

Scopul principal al acestui proiect este ca elevii să-și dezvolte abilitățile de cercetare, gândire critică, rezolvarea problemelor și abilitățile de luare a deciziilor, crearea unei baze de cunoștințe și abilități digitale. Astfel, copiii vor dobândi abilități de gândire digitalizată, iar profesorii își vor spori cunoștințele de codificare, vor face schimb de idei și informații cu colegi din alte țări europene.

În vederea realizării scopului propus, echipa a participat la cursuri ce au îmbunătățit competențele de utilizare a TIC în activitățile de învățare prin folosirea aplicațiilor Lightbot și WeDo 2.0. Prin intermediul cunoștințelor dobândite se are în vedere dezvoltarea abilităților digitale ale școlarilor mici, dar și ale profesorilor, inovația prin aplicații practice și familiarizarea cu aplicațiile de coding.

De asemenea, participarea la această mobilitate a permis îmbunătățirea abilităților pedagogice, dezvoltarea abilităților lingvistice, o deschidere mai mare către țările europene și creșterea gradului de profesionalizare a carierei didactice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *