Primarul Gheorghe Gîngu caută finanţare pentru proiectul de apă şi canalizare scos din master-planul judeţului

Administraţia locală din Bujoreni caută identificarea altor programe de finanţare pentru depunerea proiectului extrem de important pentru comunitatea din localitate, privind introducerea sistemului de apă şi canalizare în satele eliminate de la finanţare prin POIM.

Reamintim faptul că, la finele anului 2021, primarul Gheorghe Gîngu a fost informat, printr-o adresă din partea Apavil, că localitatea Bujoreni a fost exclusă din master-planul judeţului, după opt ani, de pe lista de investiţii pentru infrastructura de apă şi canalizare în patru sate. 

Localitatea Bujoreni este una dintre comunele care făceau parte din master-planul judeţului, unde zeci de localităţi au depus documentaţia cu speranţa obţinerii mai rapide a unor bani europeni destinaţi alimentării cu apă şi canalizare, renunţând în schimb la investiţii finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

„Cetăţenii au dreptate, nu mai au răbdare, vor să le fie asigurate utilităţile pentru un trai decent şi este corect, însă eu nu le pot oferi fiindcă nu sunt suficiente axe, programe, fonduri, chiar dacă noi avem proiecte pentru o parte dintre investiţii depuse pe toate programele de finanţare existente, iar pentru altele lucrăm la documentaţii privind identificarea fondurilor. Cu toate acestea, încercăm să mergem mai departe şi să fim prompţi pentru tot ce apare pe linia finanţărilor. În acest sens ne pregătim pentru PNRR, dar aceste proiecte, de apă şi canalizare le vom depune la CNI, cu bani guvernamentali, fiindcă nu avem cum să căutăm programe europene atâta timp cât acest proiect nu s-a pliat condiţiilor impuse în programele europene”, spune primarul. 

Primarul Gheorghe Gîngu: „Mă voi lupta cu toate nedreptăţile, fiindcă localitatea aceasta merită mai mult”

Primarul este revoltat şi pentru faptul că, în această perioadă, în urma unei evaluări a primelor proiecte depuse pe POIM, pentru proiectul de gaze localitatea a fost înlăturată de la prima categorie de finanţare:

„Deşi noi aveam cel mai mare punctaj din judeţ, proiectul nostru de gaze trebuia sa fie finanţat în prima categorie, prin acelaşi POIM, de unde localitatea a fost scoasă din vestitul master-plan al judeţului şi cu proiectul de apă şi canalizare. Fac această precizare fiindcă nu cunosc nici astăzi cauzele eliminării localităţii Bujoreni din acest proiect, deşi cele patru sate aşteptau apă şi canalizare, având în vedere că suntem una dintre cele mai mari comune, cu cea mai mare aglomerare rurală. Nu mă voi lăsa, mă voi lupta cu toate nedreptăţile, fiindcă localitatea aceasta merită mult mai mult”, a precizat primarul localităţii Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere a localităţii Bujoreni iniţiat de administraţia locală a fost depus spre finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Valoarea totală a proiectului este de 99,9 milioane de lei. Primarul ne spune că, prin acest proiect, toate drumurile din localitate care nu sunt asfaltate vor fi ca-n palmă. Proiectul cuprinde modernizarea drumurilor comunale, a străzilor, uliţelor şi trotuarelor, podurilor şi podeţelor pe o distanţă de 38,269 kilometri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *