Continuă procesul de modernizare a Spitalului Orăşenesc din Horezu

Pe zona de sănătate, administraţia locală din Horezu lucrează la proiectarea unui corp de clădire uriaş pentru spital. Sănătatea este nişa spre care primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu, s-a îndreptat cu prioritate, prin accesarea fondurilor europene, reuşind să atragă bani europeni pentru două proiecte, cea mai mare finanţare fiind de 2,2 milioane de euro. Astfel, la Spitalul Orăşenesc din Horezu s-a construit o zonă de imagistică unde s-a montat aparatură medicală performantă începând de la computer tomograf, RMN, aparat de osteoporoză, mamograf, soft de cercetare şi de telemedicină şi multe alte echipamente: 

„Sănătatea este obiectivul primordial al unei societăţi, prin urmare imaginea Spitalului Orăşenesc Horezu este o prioritate pentru mine. În acest sens, în prezent se lucrează la proiectarea unui corp de clădire uriaş pentru spital. Avem secţii noi dezvoltate, dar vom dezvolta alte secţii noi şi aveam nevoie de spaţiu pentru a asigura toate circuitele pentru tot ceea ce înseamnă zona de sănătate”, a punctat primarul.

Faptul că la Horezu se atrag fonduri pentru modernizarea unităţii spitaliceşti arată siguranţa pe care primarul o acordă cetăţenilor oraşului Horezu. Banii s-au direcţionat atât pentru achiziţionarea de aparatură modernă, cât şi pentru creşterea confortului hotelier al pacienţilor.

Astfel, prin intermediul fondurilor atrase, Spitalul Orăşenesc din Horezu a devenit o unitate medicală modernă, unde locuitorii oraşului, precum şi cei din zonele arondate pot să se bucure în prezent de consultaţii medicale de calitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *