Primăria Bălceşti mizează pe „Anghel Saligny” pentru apă, canal şi asfalt

Programul „Anghel Saligny” a fost foarte aşteptat de autorităţile oraşului Bălceşti. Nu mai puţin de trei proiecte ar trebui finanţate pentru dezvoltarea urbei, dacă toate vor fi aprobate. Sunt investiţii în infrastructura rutieră, înfiinţarea sistemului de apă şi canalizare. Primarul speră ca toate aceste proiecte importante pentru comunitate să fie finanţate de data aceasta, şi asta fiindcă data trecută, prin PNDL-2 fondurile guvernamentale pentru dezvoltarea oraşului Bălceşti s-au dovedit ineficiente, iar oraşului Bălceşti i s-au alocat bani numai pentru o punte şi pun pod: 

„Avem urgentă nevoie de acest proiect de apă şi canalizare, fiindcă este pentru satele unde nu avem apă. Noi suntem una dintre localităţile scoase din master-planul judeţului cu proiectul de apă şi canalizare, iar din programul PNDL-2, în anul 2016, am fost scoşi de la finanţare cu proiectele de apă, canalizare, şcoli şi asfaltarea drumurilor, finanţându-ne atunci abia un pod şi o punte. Am primit cea mai mică sumă de bani dintre toate localităţile din judeţ. De data aceasta, prin „Anghel Saligny”, sperăm să ni se finanţeze aceste proiecte.

Primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca: „Eu sunt solidar cu cetăţenii mei

Proiectele depuse prin PNI reprezintă extinderea sistemului de canalizare pe o lungime de 19 kilometri şi aproximativ 10 kilometri de reţea de apă. Al doilea proiect este pentru asfaltarea drumurilor locale pe o lungime de 16 kilometri: „În acest proiect sunt prinse toate drumurile şi uliţele din satele componente, în procent de 99%. Noi am depus aceste proiecte fiindcă ne dorim o dezvoltare mai rapidă a oraşului, dar oamenii nu mai au răbdare, vor apă, canalizare şi asfalt pe drumuri, adică utilităţi normale pentru secolul în care trăim. Oamenii care decid finanţarea sau nefinanţarea acestor proiecte trebuie să analizeze aceste aspecte, iar eu sunt solidar cu cetăţenii, fiindcă au dreptate. Prin urmare, consider că aceste proiecte, extrem de importante pentru comunitatea oraşului Bălceşti au toată legitimitatea să fie aprobate”, a precizat primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Proiecte pregătite pentru accesarea banilor europeni 

Prin programul de PNRR, primarul spune că există oportunitatea accesării fondurilor europene pentru proiecte privind amenajarea unor piste de biciclete, construirea de locuinţe de serviciu pentru specialiştii în sănătate şi învăţământ şi reabilitarea energetică a clădirilor publice: „Vom depune şi noi proiecte prin PNRR pentru atragerea banilor europeni pentru reabilitarea energetică a primăriei. Un alt lucru important este faptul că se vor finanţa proiectele pentru construirea şi amenajarea de locuinţe de serviciu pentru specialiştii în sănătate şi învăţământ. În acest sens vom accesa fonduri fiindcă este nevoie de acordarea de locuinţe specialiştilor din sănătate şi învăţământ care îşi desfăşoară activitatea în oraşul nostru, mai ales că noi avem două clădiri publice pe Calea Craiovei unde, cândva, una a fost internatul liceului şi cealaltă a fost o clădire unde funcţiona Judecătoria Bălceşti”. 

La Bălceşti, cu fonduri europene se vor monta staţii electrice mai întâi, după care primarul va depune un proiect pentru a achiziţiona autobuze electrice, tot cu bani europeni.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *