Ştefan Vuza, preşedintele SC Chimcomplex SA, câştigător la Gala Capital „Performerii Anului 2021”

La Gala Capital „Performerii Anului 2021” au fost decernate recent premiile dedicate antreprenorilor care au adus cea mai mare contribuţie la dezvoltarea mediului de afaceri din România într-un an în care mulţi factori imprevizibili şi-au pus amprenta asupra acestui domeniu.

Ştefan Vuza, preşedintele SC Chimcomplex Borzeşti SA, este câştigătorul acestei categorii. Ştefan Vuza a luat parte la Gala Capital desfăşurată la Face Convention Center. Odată cu înmânarea premiului acordat prin voturile cititorilor Capital, acesta a declarat că:

„Eu am început să lucrez în chimie acum 30 de ani. Acum mai bine de 4 ani am cumpărat activele de la Oltchim, dar lumea nu a observat. Nu mi-am luat niciodată concediu, îmi place să muncesc. În aprilie anul trecut, când sinergia combinatelor a început să se vadă, m-am uitat pe bursă. Am văzut acţiunile Chimcomplex cu 2 lei şi am cumpărat. În realitate a fost o creştere întârziată a valorii pe bursă, deoarece activele erau cumpărate din 2018”.

Chimcomplex Borzeşti este cel mai mare combinat de produse chimice din ţara noastră, compania a ajuns în 2021 la o valoare de 5,5 miliarde de lei pe BVB. De altfel, în momentul de faţă SC Chimcomplex SA, companie prezentă pe piaţa de capital românească din noiembrie 1996, a debutat pe 17 ianuarie 2022 pe Piaţa Reglementată a Bursei sub simbolul bursier CRC, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO. Conform raportului preliminar pe anul 2021, SC Chimcomplex SA a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 2,24 miliarde de lei, venituri de 2,43 miliarde de lei şi un profit brut de 543 milioane de lei. Datele financiare indică o îmbunătăţire semnificativă a activităţii companiei în 2021, obţinând profit net de cinci ori mai mare faţă de anul 2020.

Aceste rezultate au fost determinate prin coroborarea mai multor factori, interni şi externi, printre care: retehnologizările şi reparaţiile capitale efectuate în principal la instalaţiile tehnologice Electroliză cu membrană şi Oxo-alcooli; maximizarea gradului de utilizare al capacităţilor de producţie, care a permis creşterea constantă a cantităţilor vândute din toate categoriile de produse finite; funcţionarea fără sincope a lanţului de logistică şi a aprovizionării cu materiile prime cheie pentru susţinerea producţiei; deficitul de ofertă pe piaţa polioli-polieterilor şi a propilenei, cauzate de condiţiile meteorologice din primul trimestru şi de multe întreruperi de producţie determinate de forţă majoră, ceea ce a dus la creşterea cotaţiilor internaţionale. Cifra de afaceri obţinută în anul 2021 de SC Chimcomplex SA s-a dublat faţă de cea din anul 2020, creştere determinată în principal de preţurile de vânzare care s-au majorat la toate produsele finite valorificate, urmând tendinţa pe care au avut-o cotaţiile internaţionale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *