În atenția cetățenilor comunei Șușani

Primăria Şuşani informează cetățenii că încep lucrările sistematice de cadastru în localitate pentru 12 sectoare.

„Vă supunem atenției faptul că în comuna noastră se desfășoară lucrări de cadastru sistematic (intabulări gratuite) în următoarele zone: Știrbei,Uliu, Poiana Lungă, Păpălău, Strioești, Căprioara, Munteanca, Valea cu Ciutură, La Sondă, Miereanca, Fântâna lui Crăciun, Spârleanca. Vă așteptăm la sediul primăriei Șușani cu actele de identitate, actele de proprietate (titlu de proprietate, acte notariale, sentințe judecătorești). În eventualitatea în care nu dețineți acte de proprietate, dar aveți teren în aceste zone vă rugăm să vă prezentați la primărie pentru a vă identifica poziția. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, primarul localităţii Şuşani, Daniel Tudor.

Pentru cetăţenii  din Şuşani, obținerea extraselor de carte funciară este gratuită

 Pentru administraţia locală din Şuşani pe primul loc sunt nevoile şi problemele cetățenilor și, în acest sens, una dintre cele mai importante este respectarea şi garantarea dreptului de proprietate care, pentru a fi recunoscut, implică cheltuieli care țin de perfectarea documentelor ce atestă posesia  bunurilor.  Ca atare, pentru cetăţenii  din Şuşani, obținerea extraselor de carte funciară este gratuită, datorită programului de cadastrare sistematică care se derulează în localitate:

„” Fiindcă dreptul de proprietate are la bază înregistrarea în Registrul Unic Cadastral, dovedită prin extrasul de carte funciară, însă perfectarea acestor documente implică cheltuieli, pentru cetăţenii  din Şuşani, obținerea acestor extraselor de carte funciară este gratuită, datorită programului de cadastrare sistematică care se derulează în localitate” a precizat primarul Daniel Tudor.

Potrivit primarului Daniel Tudor, înregistrarea imobilelor în Registrul Unic Cadastral din România, în cadrul acestui Program Național de Cadastru și Carte Funciară, este una dintre principalele priorități ale administrației locale. Şi asta fiindcă, prin acest program se pot  rezolva nu doar situații delicate care duc la litigii, dar aduce și o economie considerabilă în bugetut fiecărei familii.

Astfel, proprietari din zonele: Știrbei,Uliu,Poiana Lungă, Păpălău, Strioești Căprioara, Munteanca, Valea cu Ciutură, La Sondă, Miereanca, Spârleanca pentru a demara procedura de punere  în posesie a extraselor de carte funciară sunt așteptați  la sediul primăriei Șușani cu actele de identitate, actele de proprietate (titlu de proprietate, acte notariale, sentințe judecătorești),  de luni până vineri, de la orele 8:00 la 16:00

„” Tuturor cetăţenilor  le vom explicat importanţa acestui cadastru sistematic  fiindcă este o modalitate de rezolvare multor problem legate de proprietăţi. Odată obţinut,  proprietarii nu mai au probleme administrative,  pot să valorifice şi pot să îşi  utilizeze terenul așa cum trebuie”, a completat primarul Daniel Tudor

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *