Oferta Şcolii Gimnaziale din Bărbăteşti, centrată pe rezultate, asigură calitatea educaţiei

„Viaţa e o carte, iar noi o filă din ea”
Şcoala Gimnazială din satul Bodeşti urmăreşte să ofere posibilitatea tuturor elevilor de a avea acces la o educaţie de calitate şi performanţă. Astfel, în anul şcolar 2022-2023, şcoala îi aşteaptă pe elevi cu o ofertă educaţională diversificată, adaptată noilor standard de învăţare.
La Bărbăteşti, pentru noul an şcolar, 2022-2023, Şcoala Gimnazială din localitate lansează, sub genericul „Viaţa e o carte, iar noi o fila din ea”, o ofertă educaţională performantă şi de calitate, care poate să asigure atingerea standardelor de educaţie şi promovare într-un climat de siguranţă pentru micuţi. Datorită administraţiei locale, şcoala din Bărbăteşti dispune de condiţiile optime pentru ca elevii să poată să înveţe, să-şi dezvolte competenţele şi aptitudinile care le vor permite să funcţioneze cu succes, ca adolescenţi şi liceeni şi, ulterior, ca adulţi. Aici sălile de clasă sunt dotate cu materiale didactice corespunzătoare, conectate la internet, dotate cu table interactive şi cu sistem de proiecţie ultramodern, unde orele pot fi transmise în direct pe internet, pentru ca elevii care nu pot ajunge la cursuri din motive medicale să poată asista la ele. La Bărbăteşti, copiii beneficiază de o gamă largă de activităţi şcolare, dar şi extraşcolare, fiind coordonaţi de dascăli bine pregătiţi. Aspectul modern al şcolii, precum şi calitatea actului educaţional situează Şcoala Gimnazială în categoria unităţilor de învăţământ apreciate din mediul rural.
Pentru copiii de la Bărbăteşti, viitorul chiar sună bine
La Bărbăteşti, copiii beneficiază de o sală de sport, iar primarul Constantin Banacu are în plan identificarea fondurilor pentru amenajarea în curtea şcolii a unui teren de sport cu gazon sintetic pentru fotbal, unui teren pentru tenis şi un altul pentru handbal şi volei.
„Investiţiile în educaţia copiilor noştri sunt esenţiale pentru administraţia pe care o conduc. Şcoala este locul în care copilăria prinde aripi iar noi, administraţia locală, dascălii şi părinţii suntem obligaţi să avem grijă de copiii noştri. Merită tot ce este mai bun. Identificăm fonduri, depunem proiecte pentru modernizarea şcolii şi alocăm fonduri din bugetul local de fiecare dată când este nevoie. Anul acesta, cu fonduri din bugetul local, terenul din faţa şcolii se va transforma într-o parcare, iar curtea şcolii într-un frumos parc, cu alei, băncuţe şi flori, un loc unde copiii, împreună cu dascălii pot să stea în recreaţie. Tot în curtea şcolii vom face tot posibilul sa avem terenuri în aer liber, separate de alei, terenuri de fotbal, tenis, handbal şi volei”, a precizat primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu.
Primarul spune că intenţionează să achiziţioneze un microbuz şcolar electric, însă, pentru această investiţie, dar şi pentru cei care au în plan să îşi cumpere o maşină electrică, la Bărbăteşti se pregăteşte infrastructura privind montarea a două staţii de încărcare electrică.