După poziția lui Andrei Gheorghiu, Mircia Gutău spune că nici el nu este de acord cu majorarea prețului de salubrizare

ROMPREST ENERGY a solicitat la sfârșitul anului trecut majorarea tarifului pentru serviciile de salubrizare prestate în Râmnicu Vâlcea. Proiectul a fost admis de către primarul Mircia Gutău pentru a putea fi supus la vot în Consiliul Local și să fie afișat pe site-ul primăriei pentru dezbatere publică.

Pe 18 martie, viceprimarul Andrei Gheorghiu și-a arătat public nemulțumirea față de posibilitatea măririi tarifelor de salubrizare printr-o postare pe Facebook.

Nu suntem de acord cu solicitarea ROMPREST ENERGY de majorare a tarifelor aferente serviciului de salubrizare din Râmnicu Vâlcea. Considerăm că nu este o solicitare realistă din punct de vedere economic. ROMPREST ENERGY a motivat majorarea tarifelor prin creșterea salariului minim pe economie, dar acest argument nu face obiectul prevederilor legale, deoarece nu se reflectă în cheltuieli de protecție a mediului, securitate și sănătate în muncă.

Din documentele puse la dispoziție (fișe de fundamentare, memorii tehnico-economice) nu rezultă că sunt întrunite prevederile legale pentru majorarea tarifelor. Nu se face dovada punerii în funcțiune a unor utilaje pentru îmbunătățirea calitativă a serviciilor publice de salubrizare; nu sunt modificări structurale ale costurilor și/sau ale condițiilor de prestare a activității.” a scris Andrei Gheorghiu pe pagina oficială de Facebook.

Pe lângă comunicatul privind poziția USR, Andrei Gheorghiu mai motivează că se va ocupa, împreună cu ceilalți consilieri, pentru a găsi o soluție echitabilă în vederea reducerii costurilor.

Vom studia contractele încheiate (și clauzele contractuale) și vom găsi o soluție echitabilă pentru cetățenii Râmnicului. Soluția administrativă, din punctul nostru de vedere, este o gestionare a salubrizării municipiului printr-un operator propriu, respectiv societatea Piețe Prest.” a mai adăugat viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu.

Poziția lui Mircia Gutău

La câteva zile după declarația viceprimarului Gheorghiu, Mircia Gutău publică un comunicat postat pe pagina oficială a primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea prin care spune că nu este de acord cu această majorare, vorbind și în numele consilierilor partidelor PER/PSD.

Vreau să precizez foarte clar: atât eu, ca primar al municipiului, cât şi grupul de consilieri locali ai PSD şi PER nu ne raliem acestui demers şi nu ne însuşim pretenţiile asocierii Romprest Energy – Compania Romprest Service! După o analiză temeinică pe care am făcut-o inclusiv cu consilierea unor specialişti şi chiar şi în condiţiile în care admitem că recentele creşteri de preţuri şi salarii ar trebui să se regăsească în nivelul tarifelor finale, am ajuns la concluzia că solicitarea Romprest nu este pe deplin fundamentată.

Ca urmare, vom vota respingerea proiectului de hotărâre de consiliu în această variantă şi vom cere recalcularea majorărilor, astfel încât în ele să se regăsească doar variaţiile preţurilor din ultima perioadă. Îi asigurăm pe locuitorii municipiului că nu vom renunţa în a face toate demersurile pe care ni le permite legea pentru ca serviciile prestate să fie achitate la valoarea lor exactă, justificată până la ultimul ban!” a declarat primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *