Primarul localităţii Cernişoara, Dumitru Ciorâcă: „Sate întregi sunt pustii, fără tineri şi fără viitor”

Primarul localităţii Cernişoara ne spune ce crede despre situaţia prin care trec mii de oameni care fug din calea războiului spre alte ţări în căutarea unui adăpost, imagini cu adevărat sfâşietoare, pe care doar în cărţi le-am citit sau poate doar în filme le-am văzut, cu bătrâni şi mame cu copii în braţe care au în bagajele pe care abia au apucat să le adune toată viaţa lor, după ce au lăsat totul în urmă, fără să ştie ce le aduce ziua de mâine, pe chipurile cărora se citeşte disperarea. Pastorul Dumitru Ciorâcă spune că lumea are nevoie mai mult ca niciodată de bunătate, de siguranţa şi, cel mai important, să fim solidari cu cei afectaţi de război. L-a impresionat foarte mult când a văzut cât de mulţi oameni au sărit în ajutorul ucrainenilor, faptul că poporul român a dat dovadă de multă sensibilitate şi de multă dăruire pentru nişte oameni care nu au nimic, totul fiind o binecuvântare.

În opinia pastorului Dumitru Ciorâcă, Dumnezeu controlează toate lucrurile şi nu îngăduie să se petreacă mai mult decât se întâmplă: 

„Despre vremurile pe care le trăim, Domnul Isus a fost întrebat de Sfinţii Apostoli şi, pe vreme aceea spunea că va veni un sfârşit, cum, de fapt a fost un sfârşit al lumii vechi, prin potop. Domnul Isus a dat foarte mulţi indicatori, fiindcă a vrut să îi direcţioneze pe ucenici spre anumite lucruri, şi a spus că vor fi războaie şi veşti de război, dar oamenii să nu se înspăimânte, că sfârşitul nu va fi atunci, pe alocuri vor fi cutremure de pământ, foamete, dar nu va fi sfârşitul. Semnul sfârşitului lumii va fi atunci când Sfânta Scriptură va fi propovăduită la orice făptură sub soare. Prin asta a vrut să spună că un sfârşit nu poate veni până când omului nu i se va da şansa împăcării lui cu Dumnezeu. Şi se întâmplă toate acestea, fiindcă Dumnezeu controlează lucrurile şi nu îngăduie să se petreacă mai mult decât se întâmplă”, afirmă primarul localităţii Cernişoara, pastorul Dumitru Ciorâcă. 

Primarul localităţii Cernişoara: „Pământul este singura variantă de supravieţuire, iar Dumnezeu va binecuvânta acea palmă de pământ şi va face ca porumbul semănat să rodească”

După pandemie şi o secetă de proporţii care au sufocat economia întregii lumi, odată cu declanşarea războiului din Ucraina lumea se îndreptată spre o criză alimentară de proporţii biblice, care ar putea afecta milioane de oameni, avertizează specialiştii din economie. Se mai subliniază faptul că agricultura ar putea să fie motorul care ar putea să susţină această decădere a economiei. În România, din păcate agricultura este la pământ, acest motor nu a fost turat la maxim niciodată, chiar dacă are potenţial, deoarece clasa politică, în tot acest timp, a avut alte preocupări. Sate întregi sunt părăsite, iar terenurile în mare parte sunt nemuncite, adică pârloagă. Primarul localităţii Cernişoara mai spune că, atâta timp cât există această râvnă a tinerilor de a migra spre occident pentru un loc de muncă mai bine plătit nu se va gândi nimeni să rămână în sat sau cei plecaţi să se întoarcă să cureţe pământurile de mărăcini şi mai apoi să le cultive.

„Tinerii din sat pleacă în continuare în lume, după un trai mai bun, şi este de înţeles, dar vina a tot ceea ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani este a statului român, care nu a susţinut agricultura românească, făcând-o nerentabilă. Dacă ar exista susţinere, s-ar finanţa agricultura, atunci ar fi şi oameni interesaţi care ar putea lua mai multe hectare de pământ pentru a le cultiva, iar rezultatul ar fi unul spectaculos. Statul român are trebui să prioritizeze produsele româneşti în marile lanţuri alimentare, să ajute fermierul, să se îndrepte cu faţa către cel care munceşte pământul. Altfel va fi greu, însă, în momentul în care criza alimentară va fi una de proporţii biblice şi nu există nici varianta de a face altceva pentru a câştiga pâinea de zi cu zi, eu cred că oamenii vor face tot ce le va sta în putinţă să se întoarcă la ceea ce au trăit părinţii noştri, adică din agricultură. Tot ceea ce se întâmplă astăzi, toate lucrurile acestea sunt prevăzute în Biblie. Pământul este singura variantă de supravieţuire, iar Dumnezeu va binecuvânta acea palmă de pământ şi va face ca porumbul semănat să rodească”, mai spune primarul localităţii Cernişoara, pastorul Dumitru Ciorâcă. 

Primarul spune că odată, cândva, la Cernişoara exista un punct de colectare al fructelor şi legumelor care dădea posibilitatea cetăţenilor să aibă unde să-şi desfacă produsele proaspete pe toată perioada anului şi aducea profit pentru multe familii. Oamenii creşteau animale şi păsări şi nu existau restricţii. O astfel de gospodărie ţărănească ar putea să funcţioneze şi astăzi în orice sat din România unde existăo bucată de pământ, pentru că baza sunt produsele naturale, mai bune decât cele din supermarketuri şi mai căutate. Din păcate, în România există planuri numai pe hârtie şi prea multe proiecte la nivel declarativ din partea oficialilor, adică doar poveşti frumoase, fiindcă în continuare sate întregi sunt pustii, fără tineri şi fără viitor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *