Un viceprimar din Râmnicu Vâlcea se plimbă prin Europa și celălalt stă pe tușă

La Râmnicu Vâlcea sunt doi viceprimari, unul din USR și celălalt din PNL. Reprezentantul liberalilor este Virgil Pîrvulescu, care are și funcția de lider în Organizația Municipală PNL, și omologul acestuia este Andrei Gheorghiu, lider la USR Vâlcea.

Primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, este în strânsă relație de colaborare cu viceprimarul userist, având și o alianță de majoritate în Consiliul Local. Primarul nu se înțelege la fel de bine cu Virgil Pîrvulescu, fostul competitor la funcția de primar al orașului și actualul reprezentant al unicei opoziții politice.

Evident, favoritul pentru a participa la diverse delegații din Europa care au ca scop reprezentarea orașului Râmnicu Vâlcea și deschiderea de noi oportunități este Andrei Gheorghiu. Acesta a participat anul acesta la două delegații prin Europa și la altele prin țară.

Prima delegație din an s-a desfășurat la Marsilia, reprezentând primăria orașului la „Summit-ul European al Regiunilor și Orașelor”.

Am participat la ateliere de lucru privind digitalizarea, schimbările climatice, redresarea post pandemie, coeziunea teritorială, viitoare modele de dezvoltare teritorială, cooperarea transfrontalieră în 2050.

Summit-ul a fost marcat de războiul din Ucraina, de nevoia de a oferi ajutor de urgență și resurse ucrainenilor, dar și regiunilor de graniță din Polonia, România și Republica Moldova. Democrația și statul de drept sunt pilonii pe care se sprijină pacea, siguranța și prosperitatea Europei.” a transmis viceprimarul USR pe Facebook.

Viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu, la Marsilia.

Cealaltă întâlnire la care a participat este Conferința “Business of Resilience 2022”. Evenimentul s-a desfășurat recent la Londra, pe 21 martie. Evenimentul a fost organizat de Guvernul Marii Britanii prin Departamentul pentru Comerț International, în parteneriat cu City of London Corporation (CoLC).

Am avut ocazia să discut cu reprezentanți ai companiilor prezente și ai Departamentului pentru Comerț Internațional, al Guvernului Marii Britanii, despre posibilitatea de colaborare, despre interesul investițional și potențialul de dezvoltare a mediului de afaceri din zona noastră.

Una dintre concluziile importante ale conferinței, dar și ale discuțiilor purtate a fost că este nevoie de colaborare pentru a face față efectelor post-Covid și pentru a construi o reziliență puternică în comunitate și în economie. Sunt provocări pe care comunitățile nu le pot depăși singure, de aceea investițiile și parteneriatele internaționale bazate pe schimb de experiență și de cunoștințe reprezintă resurse pentru dezvoltare.” a declarat pe Facebook Andrei Gheorghiu.

Viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu, la Londra.

Având în vedere contextul actual, nu trebuie să uităm și de întâlnirea cu ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin. Întâlnirea s-a întâmplat anul trecut prin decembrie, când între Ucraina și Rusia era deja o situație încinsă. Din păcate, nu mai există postarea pe Facebook realizată de viceprimar. Probabil că a fost ștearsă pentru a ascunde asocierea cu Valery Kuzmin, având în vedere situația sensibilă de la granița României.

Andrei Gheorghiu la întâlnirea cu Ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin.

Privind situația obiectiv, unul dintre viceprimari este mai implicat decât celălalt în acest domeniu de activitate: reprezentarea orașului și deschiderea către noi oportunități de colaborare. Am discutat și cu Virgil Pîrvulescu această situație pentru a înțelege de ce există această diferență între el și Andrei Gheorghiu. Cu toate acestea, pe viceprimarul liberal nu pare să-l deranjeze atât de mult situația și crede că Andrei Gheorghiu este doar un breloc al primarului.

”Atâta timp cât tu te duci acolo ca să faci niște poze și să-ți iei nevasta cu tine și să te cazezi pe banii primăriei, ce să faci? Dacă o luăm din punct de vedere administrativ, Andrei Gheorghiu la orice deplasare, chiar dacă are o funcție în execuție ar fi trebuit să ceară aprobare Consiliului Local pentru deplasări. Apoi să vină cu un raport prin care să spună unde s-a deplasat, cu ce scop și cum va câștiga Râmnicu Vâlcea ceva de pe urma acelei deplasări.

Cred că lui Mircia Gutău îi convine când are pe lângă el unul care stă drept la orice și care îi oferă 3 voturi de la USR cu care-și face majoritatea. Cam asta este Andrei Gheorghiu, un breloc. Un breloc intitulat Fără Penali în Funcții Publice.” ne-a declarat viceprimarul PNL al orașului, Virgil Pîrvulescu.

1 thought on “Un viceprimar din Râmnicu Vâlcea se plimbă prin Europa și celălalt stă pe tușă

  1. L-am votat pe Andrei Gheorghiu, crezând că poate nu toți mioriticii nu sunt la fel. Constat că într-adevăr toți mioriticii sunt la fel indiferent de nume, partid, sex etc.
    Râmnicu Vâlcea, oraș ,,încercuit,, de o salbă de stațiuni turistice a rămas la fel de sărac, mulțumindu-se doar cu ,,multinaționalele,, Annabella, Diana, Euro Market etc. Investițiile în oraș, de zeci de ani constau doar în borduri, asfalt și cam atât.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *