Primăria Copăceni are un nou portofoliu de proiecte prioritare la CNI

Primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu, are depus un portofoliu însemnat de proiecte la Compania Naţională de Investiţii, iar finanţarea lor ar însemna un punct important privind continuarea dezvoltării celor şase satelor componente ale localităţii: „Am depus un proiect pentru înfiinţarea sistemului de canalizare, construirea unei staţii de epurare, extinderea sistemului de apă pe o lungime de 4 kilometri, extinderea şi dotarea primăriei şi asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 5 kilometri. Cel mai mult ne dorim înfiinţarea sistemului de canalizare şi montarea staţiei de epurare. Este un proiect destul de mare, care are o valoare de aproximativ 3 milioane de euro şi este foarte necesar comunităţii”, a precizat primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

Proiectul de înfiinţare a reţelei de canalizare pe o lungime de 24 de kilometri, aflat la Compania Naţională de Investiţii este prioritar. Primarul social-democrat din Copăceni spune că investiţia este în lista de sinteză privind finanţarea, iar acest lucru îi dă speranţa să fie finalizat anul acesta. 

Investiţii cu bani din bugetul local 

Anul acesta, cu bani din bugetul local se va turna asfalt pe drumurile comunale pe o lungime de 1,5 kilometri şi se va construi un teren de sport cu gazon sintetic în curtea şcolii: „În această perioadă se lucrează la documentaţia proiectului de construire a terenului de sport cu gazon sintetic în curtea şcolii. Lucrurile merg foarte încet, aşa cum se ştie, hârtiile pentru orice proiect trebuie făcute cu cel puţin un an înainte, şi asta din cauza formalismului birocratic stufos de care ne izbim cu toţii. Tot cu bani alocaţi din bugetul local se vor asfalta două drumuri, unul care duce către Biserica Ulmetu, iar celălalt spre Biserica Bălteni. 

Începe campania „Curăţenia de primăvară”

Odată cu venirea primăverii şi a vremii bune care va fi în această lună, la Copăceni se va demara acţiunea de curăţenie de primăvară în comună. Primarul va mobiliza persoanele care beneficiază de ajutor social şi, împreună cu angajaţii din primărie şi cetăţenii se vor curăţa toate zonele din comună, de la drumuri, şanţuri, rigole şi până la albiile apelor. 

„În fiecare primăvară se face această acţiune şi este o bucurie, fiindcă trebuie să primenim comuna o dată cu venirea celui mai frumos anotimp. Astfel toate satele comunei trebuie să arate îngrijite, iar comuna va fi cu adevărat curată şi igienizată”, a precizat primarul comunei Copăceni, Tironel Tâmplărescu. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *