222 de ucraineni cazați în județul Vâlcea

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea întruniți în ședință ordinară au reactualizat lista spațiilor identificate la nivelul județului Vâlcea pentru cazarea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, intrați în România și care prvin din zona conflictului armat din Ucraina.

Lista a fost completată cu încă 17 spații în Râmnicu Vâlcea, Băile Olănești, Călimănești, Bărbătești, Câineni, Malaia și Galicea. În prezent, în județul Vâlcea sunt cazate 222 de persoane care au fugit din calea războiului din Ucraina.

De asemenea, a fost reactualizată lista capacităților de transport disponibile la nivelul județului Vâlcea în vederea satisfacerii necesității de transport rutier pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, potrivit prevederilor H.G. nr. 337/12.03.2022. Încă patru operatori pun la dispoziție microbuze și autobuze care ar putea transporta 1525 de refugiați din Ucraina.” a transmis Instituția Prefectului Vâlcea.

Alunecări de teren în Vâlcea

Pe parcursul ședinței a fost prezentată și o informare cu situaţiile de urgenţă înregistrate pe raza judeţului Vâlcea în perioada 1 ianuarie – 27 martie 2022, inventariate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea în baza rapoartelor operative transmise de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă. În localitățile: Stroești, Mădulari, Păușești – Măglași, Mateești, Galicea, Fârtățești, Alunu, Măciuca, Horezu, Berbești, Malaia, Băile Govora s-au înregistrat pagube la infrastructura tehnico – edilitară produse de alunecările de teren și scurgerile de pe versanți, respectiv Călimănești și Râmnicu Vâlcea, unde s-au înregistrat pagube cauzate de rafale de vânt puternic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *