Daniel Băluţă: „De patru ani ni se transmit numai promisiuni”

Primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă, este supărat, pentru că la Compania Naţională de Investiţii are depus un portofoliu de nouă proiecte care zace în sertare de mai mulţi ani. În tot acest timp, administraţia locală a răspuns la zeci de clarificări transmise de CNI, a actualizat documentaţii, a refăcut schiţe şi devize, iar drumurile la Bucureşti au fost nenumărate, dar, de fiecare dată, a primit doar promisiuni:

 „Sunt foarte supărat pentru că, dintre toate proiectele depuse la CNI avem un proiect pentru reabilitarea şcolii depus de peste doi ani, care tot în etapa de evaluare este. De patru ani ni se transmit periodic numai promisiuni. Mă rog la Dumnezeu, altceva nu mi-a mai rămas, poate se gândeşte cineva şi la soarta celor 300 de copii care învaţă la şcoala din Vaideeni. Documentaţia proiectului este în lista de sinteză, aşteptăm, poate cineva are timp să demareze procedurile. Altfel trebuie din nou să actualizăm documentaţiile, iar acest lucru înseamnă alţi bani”, a precizat primarul.

Obţinerea statutului de staţiune de interes local confirmă direcţia de dezvoltare

Pentru primarul Daniel Băluţă prioritatea este acum obţinerea statutului de staţiune de interes local. Acest lucru va facilita condiţiile esenţiale pentru atragerea mai multor fonduri externe, prin care şansele de dezvoltare a localităţii din punct de vedere turistic sunt mult mai mari. Localităţile care au regim de staţiuni turistice de interes naţional sau local beneficiază de un punctaj sporit în obţinerea de finanţărilor pentru proiectele regionale: 

„Prin obţinerea statutului de staţiune de interes local ne este confirmată direcţia de dezvoltare, acest lucru ne deschide noi oportunităţi pentru a putea beneficia de liniile de finanţare care sunt destinate staţiunilor. Atunci ne vom îndrepta spre dezvoltarea satului de vacanţă Ursul Ursuleţul cu precădere, fiind un colţ al Vaideeniului care întregeşte acest tărâm încărcat de legende”, a precizat primarul Daniel Băluţă.

În localitate există şi sistem de apă în procent de 90%. Administraţia locală a depus un proiect la CNI pentru înfiinţarea reţelei de distribuţie a apei în satul de vacanţă „Ursul Ursuleţul”, iar canalizare există în zonele unde relieful a permis înfiinţarea sistemului. Primarul spune că pentru aceste zone, unde nu există canalizare, există posibilitatea amenajării foselor septice cu vidanjare. Mai mult, localitatea face parte din masterplanul judeţului cu extinderile de apă şi canalizare. Primarul speră că va veni ceasul când pentru aceste proiecte prinse în master-planul judeţului de peste 7 ani se va da ordinul de începere a lucrărilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *