La Brezoi, 2022 anunţă o vară cu cele mai tari evenimente muzicale

Primarul staţiunii Brezoi, Robert Schell: „Anul acesta va fi apogeul evenimentelor dedicate muzicii” 

Claudia ŞCHIOPU

Atmosfera specifică evenimentelor de la Brezoi captează de câţiva ani tot mai mulţi oameni, care s-au transformat în adevăraţi fani pe viaţă ai micului orăşel de pe Valea Lotrului.

Şi anul acesta, pe tabloul festivalului de blues de la Brezoi, nume grele ale muzicii româneşti şi internaţionale cu rezonanţe muzicale diverse şi-au anunţat prezenţa.

Primarul Robert Schell ne spune că Brezoiul se pregăteşte în vara aceasta de un nou maraton de muzică bună, care va sparge barierele tuturor genurilor muzicale.

Brezoiul s-a transformat rapid într-un oraş – staţiune de neratat pentru mii de iubitori ai muzicii de calitate, iar acest lucru nu este deloc surprinzător, având în vedere popularitatea sa crescută an de an, datorită evenimentelor organizate şi pline de lumină, culoare, muzică, dar şi cultură şi competiţie, devenind o adevărată destinaţie de vacanţă pentru toate vârstele:

„Cu siguranţă, cred că trendul se va menţine mult timp, şi asta fiindcă „Summer Camp Brezoi” deja are contracte încheiate şi tot ce presupune desfăşurarea evenimentului pentru următorii zece ani. Este clar că nu o să mai fiu eu atunci primar, dar aceste evenimente vor continua şi, sperăm noi, anul acesta va fi într-un fel apogeul acestor evenimente, pentru că vor fi 10 festivaluri – eveniment printre care şi Open Air Blues Festival, care anul acesta va avea 6 zile în care şi-au confirmat participarea foarte mulţi solişti consacraţi din toată lumea, din Statele Unite ale Americii, Australia, Suedia, Marea Britanie, Germania, Franţa”, ne-a declarat primarul oraşului Brezoi, Robert Schell. 

Banii strânşi în urma organizării evenimentului „Festivalul Mentor Rock Gathering” vor fi donaţi 

Anul acesta, în cadrul Festivalului Open Air Blues Festival se vor susţine 50 de spectacole, iar fiecare eveniment de weekend a primit o denumire. Se va continua cu  Festivalul Mentor Rock Gathering „În Memoriam Adi Bărar”, ajuns la a doua ediţie: 

„Mentor Rock Gathering, coordonat de Cătălin Hrubaru va fi un festival rock în cadrul căruia toate veniturile vor fi donate unei fundaţii care construieşte o tabără pentru copiii cu dezabilităţi”, a precizat primarul oraşului Brezoi, Robert Schell. 

Festivaluri de muzică – eveniment pentru toate gusturile

Din 17 iunie, regalul muzical din Brezoi va aduce pe scenă evenimente variate, cu muzică de calitate pentru toate genurile muzicale apreciate de fani. Primarul Robert Schell dă asigurări că la Brezoi, în vara acesta, serile muzicale vor avea un loc special pentru toţi iubitorii de muzică, datorită atmosferei, unind, ca de fiecare dată o lume întreagă, dar şi o mulţime de oaspeţi din toate colţurile lumii, purtaţi de muzică. Spune că se aşteaptă ca, anul acesta, în zonă să fie prezenţi peste 100 de mii de vizitatori. Într-un cuvânt, va fi o explozie de muzică şi voie bună la „Festivalul Inimilor” din Brezoi, va fi oraşul magnet, animat de evenimente, cu ore de muzică pentru toate gusturile: 

„Vor fi toate genurile de muzică şi anul acesta, pentru că încercăm să extindem targhetul undeva la peste 100 de mii de vizitatori pentru Brezoi. Nu este o cifră spectaculoasă, noi chiar credem în cifra aceasta. Anul trecut au fost 47 de mii de plătitori de bilete unici, aşa că, anul acesta, fără pandemie şi fără restricţii cu o calitate mult mai bună a spectacolelor, sunt convins că vom avea aceşti vizitatori în Brezoi. În cadrul acestor evenimente vom avea şi un festival de muzică lăutărească, dar şi de muzică uşoară, ocazie în care va fi invitat Carla’s Dreams, Irina Rimes, Inna, Delia, Electric Night, Viţa de Vie, Vama şi vor mai fi şi alte evenimente”, a precizat primarul Robert Shell. 

Din 17 iunie, evenimentele vor debuta cu Baricada FOLK Brezoi 2022, o întâlnire memorabilă cu muzica folk de ieri şi de astăzi, unde vor fi prezenţi 54 de solişti. 

Turul ciclist al Sibiului ajunge, în vara acesta, la Brezoi

Anul acesta, pentru prima data, staţiunea Brezoi va găzdui etapa Turul Sibiului cu startul de la Brezoi, pe data de 3 iulie.

Turul Sibiului este unul dintre cele mai importante tururi de ciclism din România, care a acceptat să dea startul pentru prima dată din altă localitate decât Sibiul. Va fi o etapă montană spre Transalpina – Sebeş, cu sosire în Sibiu. Vor participa peste 200 de ciclişti din toată Europa, în cadrul căruia vor fi prezente şi echipe internaţionale: „În vara acestui an, la Brezoi vor fi foarte multe evenimente conexe acestor festivaluri pentru ca turistul care vine în Brezoi să nu vină doar pentru aceste festivalurile dedicate muzicii, ci să aibă şi alte oportunităţi. Astfel, Brezoiul va găzdui pentru prima dată una dintre etapele Turului Sibiului. Este o premieră în cadrul acestui renumit eveniment sportiv, stabilindu-se ca etapa din această vară să demareze într-o localitate din afara Sibiului”, a precizat primarul Robert Shell.   

„Brezoiul Lumii”

Definit prin creativitate ca fiind „Brezoiul Lumii”, oraşul dintre munţi este locul în care sunt organizate cele mai bune evenimente muzicale internaţionale, punând zona pe harta lumii muzicale de calitate din lume, devenind una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din România. 

„Toate aceste evenimente care au loc la Brezoi înseamnă dezvoltarea turismului, în mod special a veniturilor pentru populaţie. Ne gândim la organizarea unor evenimente inclusiv pentru muzică de calitate clasică, în momentul când lucrările la Casa de Cultură se vor finaliza. În principiu proiectul va fi gata în primăvara acestui an, dar ne lipsesc banii pentru echipamentele de sunet şi lumini. A fost alocată de CNI o sumă de 10 mii de euro, care este mai mult decât infimă. Noi încercăm să facem diligenţele acum pentru toate acestea, însă ne-ar fi necesară suma de 150 de mii de euro pentru a avea un echipament de sunet şi de lumini corespunzător”, a precizat primarul Robert Shell.

Open Air Blues Festival este unul dintre cele mai iubite festivaluri de muzică din România şi se desfăşoară, în fiecare an, la Brezoi. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *