Drumurile județene au intrat în reabilitare

La finalul lunii martie s-au finalizat lucrările de asfaltare pe un nou sector din DJ 644 A, pe raza comunei Laloșu. În perioada următoare, conducerea Consiliului Județean își propune asfaltarea în totalitate a acestui drum, care pleacă de la limita cu județul Olt, traversează comuna Laloșu și ajunge la Făurești, în DJ 643. „Le mulțumesc colegilor mei de la RAJDP pentru munca pe care o depun zi de zi, pentru ca vâlcenii să beneficieze de drumuri bune. Îl felicit pe domnul primar Adrian Ruja pentru implicare și îl asigur pe că îi voi fi alături și îl voi sprijini în procesul de modernizare a comunei Laloșu”, a afirmat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Încep lucrările la Secțiunea 2 Boița – Cornetu a autostrăzii Sibiu-Pitești

La sediul CJ Vâlcea s-au deplasat reprezentanţii asocierii de firme care a câştigat licitaţia pentru realizarea lucrărilor de proiectare și execuție a unui lot din autostrada Sibiu-Pitești, Secțiunea 2 Boița – Cornetu. La întâlnire au participat prefectul Mihai Oprea, subprefectul Florentina Călin, precum și angajați din aparatul de specialitate al CJ. Această primă întâlnire a avut loc în contextul în care a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, care au o durată de 18 luni pentru proiectare și de 50 de luni pentru execuție, și a avut drept scop informarea autorităților locale cu privire la următorii pași pe care constructorul îi va face pentru realizarea documentațiilor tehnice. Autostrada Sibiu-Pitești este o investiție deosebit de importantă pentru dezvoltarea economică a județului Vâlcea, dar și pentru locuitorii județului care vor beneficia de acest drum de mare viteză. „În calitate de președinte al CJ Vâlcea, i-am asigurat pe oaspeții noștri că suntem deschiși și operativi când este vorba despre investițiile realizate pentru binele județului Vâlcea și că, în condițiile legii, le vom sta la dispoziție atunci când vor avea nevoie de sprijinul nostru. Cu toții ne dorim să înceapă cât mai repede această lucrare deosebit de complexă, care presupune realizarea a 31,33 km de drum cu două benzi pe sens, a 7 tuneluri și a 49 de viaducte și poduri”, afirmă Constantin Rădulescu.

Asfaltări masive la Dănicei

A intrat în reabilitare un tronson de drum aflat pe teritoriul județului Vâlcea, dar care face legătura între două județe vecine. Se lucrează astfel pe tronsonul DJ 678 E, pe raza comunei Dănicei. Pe teritoriul județului Vâlcea, DJ 678 E are o lungime de 8,4 kilometri, traversează comuna Dănicei și face legătura între comuna Cuca, din județul Argeș, și comuna Sâmburești, din județul Olt. „Tronsoane din acest drum au fost modernizate și în anii anteriori, iar cu aceste ultime lucrări reușim să finalizăm întregul sector aflat pe teritoriul județului nostru. De acum, vâlcenii și cei care tranzitează această zonă pot circula în condiții optime și în siguranță. Cunoaștem foarte bine care este starea drumurilor județene și, implicit, zonele în care trebuie să luăm măsuri de reabilitare. Suntem atenți la oameni și la nevoile lor. Tocmai de aceea, facem tot ce ține de noi să modernizăm aceste drumuri și, kilometru cu kilometru, să rezolvăm toate problemele infrastructurii județene de transport”, a anunțat președintele Consiliului Județean Vâlcea. Continuă de asemenea asfaltarea pe DJ 678C, la Drăgoești, după ce a fost finalizat în ultimele săptămâni primul tronson de asfalt la Ghioroiu, pe DJ 678C. Pentru reabilitarea acestor drumuri se folosește mixtură asfaltică produsă la stația RAJDP de la Tătărani. De altfel, în primăvara anului trecut, tot pe acest drum s-a turnat primul asfalt produs în noua stație. Prin aceste lucrări se îmbunătățește circulația pe acest drum, care pornește din DN 64 (Zăvideni), traversează satul Buciumeni (Drăgoești) și se intersectează cu DJ 678, un alt drum pe care CJ Vâlcea îl modernizează cu fonduri europene. Se toarnă asfalt și pe DJ 651 A Bălcești- Ghioroiu- limită județul Gorj, pe raza comunei Ghioroiu (km 7+800 și km 8+800), în continuarea tronsonului asfaltat anul trecut, pe acest drum.  Premergător acestor lucrări au fost executate reparațiile asfaltice și tăierile de acostamente, iar după asfaltare se vor realiza acostamentele din piatră spartă și marcajele rutiere. În programul pe anul acesta am prevăzut asfaltarea a 2 km din acest drum, urmând ca, în funcție de buget, să fie asfaltat și cel de-al doilea kilometru, în cel mai scurt timp.

Circulația pe DJ 678A restricționată până în luna iulie, pentru reabilitarea podului de fier din zona Munteni Începând cu data de 15.03.2022, pe DJ 678 A, DN 64 (Tătărani) – Bratia Vale – Cocoru – Dealu Mare – Predești – Corbii din Vale – Popești – Ginerică – Limită județ Argeș” sunt stabilite restricții de circulație, pentru reabilitarea podului metalic, situat la km 2+466, în zona Munteni. Circulația pe acest sector de drum va fi restricționată total până în data de 04.07.2022. Pentru desfășurarea circulației rutiere, se pot folosi, ca rute ocolitoare a zonei, DN 64 – DJ 677F – DJ 678.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *