Interviu exclusiv cu liderul AUR Vâlcea: „Problema în oraş este că nu se creează cât mai repede locuri de muncă, vom ajunge ca Târgu Jiu”

Cea mai mare surpriză din politica românească din ultimii ani o reprezintă partidul Alianţa pentru Unirea Românilor. Formaţiunea politică a fost înfiinţată prin septembrie 2019 de omul de afaceri Marius-Dorin Lulea. Cu toate acestea, liderul şi preşedintele acestui partid este în prezent George Simion.  

În Vâlcea partidul şi-a pus deja amprenta prin unele localităţi. În Râmnicu Vâlcea a venit preşedintele George Simion şi a discutat, împreună cu un deputat şi coordonatorul judeţean, cu primarul Mircia Gutău despre o posibilă colaborare care va avea loc în viitor. 

Într-un interviu acordat exclusiv ziarului Impact Real am discutat cu liderul AUR din judeţul Vâlcea, Gheorghe Rădescu despre această posibilă colaborare cu Mircia Gutău. De asemenea, coordonatorul judeţului în funcţie ne oferă câteva detalii despre cum s-a format filiala AUR în Vâlcea şi ce planuri sau activităţi există pentru viitor. 

Impact REAL: Care a fost parcursul de construire a filialei AUR Vâlcea? 

Gheorghe RĂDESCU: Având în vedere faptul că primul congres AUR a fost în 2020, nu am avut timpul necesar să se înfiinţeze organizaţii judeţene pe tot cuprinsul României, motiv pentru care la Vâlcea a fost o organizaţie interimară coordonată de două persoane care, la vremea respectivă nu au avut capacitatea să creeze organizaţii şi să participe la alegerile locale, neavând experienţă în organizare. În luna aprilie am fost numit coordonator judeţean de preşedintele George Simion. De pe 1 iunie ne-am apucat de treabă până să rezolvăm problema sediului şi problemele de infrastructură. În prezent sunt vreo 60 organizaţii înfiinţate, avem organizaţii cu peste 200 de membri, iar numărul creşte pe zi ce trece. 

Impact REAL: Cum funcţionează filiala din punct de vedere al activităţilor şi al evenimentelor de campanie? 

Gheorghe RĂDESCU: Noi suntem deocamdată preşedinţi, respectiv coordonatori interimari. Desfăşurăm doar activităţile care sunt aprobate de la centru. Încercăm să ne ferim de oportunişti la începutul formării unui partid, deoarece George Simion a transmis următorul mesaj: dacă vreţi să construim împreună partidul puneţi umărul şi construim împreună partidul, să nu se gândească nimeni la funcţii. De aceea suntem coordonatori interimari. Ca activitate avem sâmbătă o zi destul de încărcată. Trebuie să mergem la plantat de arbuşti, să sperăm că timpul ne va lăsa. Noi participăm la toate activităţile legate de curăţenie. De asemenea  mergem să asigurăm asistenţă juridică persoanelor care nu au această posibilitate, adică suntem implicaţi destul de bine şi în activităţile sociale. 

Impact REAL: Ce scopuri are partidul de îndeplinit până la următoarele alegeri locale?  

Gheorghe RĂDESCU: Rolul partidului este să se dezvolte, să prezinte românilor proiecte de ţară viabile. De asemenea, are rolul de a identifica persoane care sunt capabile să conducă o administraţie aşa stufoasă, cum este administraţia noastră. Polonezii au în jur de 900.000 de angajaţi în administraţie, iar noi avem 1.300.000. Cât este Polonia de mare şi cât e România? România are sub 20 de milioane de locuitori, iar polonezii au aproape 40. Noi trebuie să identificăm acele persoane, pentru că, aţi văzut şi dumneavoastră, administraţia publică geme de persoane care nu au capacitatea de a de a produce ceva. Sunt persoane aduse în administraţie după anumite criterii. 

Impact REAL: Ce părere aveţi despre performanţa Consiliului Judeţean Vâlcea? Dar despre administraţia locală din Râmnicu Vâlcea?  

Gheorghe RĂDESCU: Nu cunosc în profunzime administraţia locală şi judeţeană. Totuşi, administraţia locală Râmnicu Vâlcea este după cum arată oraşul. Văd că peste tot s-au construit locuri de parcare. Problema în oraş este că nu se creează cât mai repede locuri de muncă, altfel vom ajunge ca Târgu Jiu. Trebuie găsite soluţii. Sunt de acord că oraşul este frumos, dar trebuie găsite soluţii şi prin aceste soluţii să aduci investitori şi să creezi locuri de muncă. De exemplu, la Budeşti s-au făcut lucruri frumoase. Îl cunosc pe primar, chiar dacă unii îl contestă. A creat locuri de muncă şi comuna încet-încet se dezvoltă. Trebuie găsite soluţii, dar rapid. 

Impact REAL: Cu cine aţi prefera sa colaboraţi în administraţia din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi Andrei Gheorghiu sau Virgil Pîrvulescu?  

Gheorghe RĂDESCU: O colaborare cu domnul Pîrvulescu nu trebuie luată în calcul în momentul de faţă, întrucât are o hotărâre la Înalta Curte care va rămâne definitivă, adică nu punem în discuţie. Domnia sa ştie ce a făcut, îşi duce singur crucea în spate. Din punct de vedere juridic, este posibil ca Înalta Curte să nu modifice fondul. Cât despre domnul Gutău pot să vă spun că am fost împreună cu preşedintele George Simion, cu mine şi cu domnul deputat Ringo Dămureanu la dânsul şi am înţeles că există o deschidere spre o colaborare. Despre Andrei Gheorghiu pot spune că trebuie doar să se gândească dacă mai are şanse ca partid să rămână, întrucât căderea USR este una vizibilă în Vâlcea, a scăzut sub 5%. 

Impact REAL: De ce credeţi că membrii din Consiliul Local au refuzat cererea AUR Vâlcea pentru ocuparea unui sediu al partidului în Râmnicu Vâlcea?  

Gheorghe RĂDESCU: Din răutate. Din punct de vedere juridic, nu este motivat refuzul lor. Au refuzat din pură răutate, deoarece noi creştem în sondaje, iar ei scad. Practic este frică faptului că îşi pot pierde funcţiile, aceasta este şi o trăsătură specifică oamenilor. Ne desfăşurăm activitatea şi la actualul sediu, cu toate că este un spaţiu destul de mic. L-am pus la dispoziţie să stăm în nişte condiţii bune, să avem o şedinţă în condiţii optime. 

Impact REAL: De ce există o afinitate a românilor spre a susţine partidul AUR? 

Gheorghe RĂDESCU: AUR a intrat în parlament cu coloană verticală, nu a făcut George Simion nici un compromis. Sunt foarte mulţi oameni din interiorul PNL foarte nemulţumiţi de felul cum au gestionat situaţia în care ne aflăm şi oamenii se îndreaptă spre noi, spre partidul AUR. Mai mulţi primari şi viceprimari au spus că renunţă la PNL pentru că nu îi mai reprezintă. Căutăm oameni cu coloană vertebrală, oameni pregătiţi. Nu contează de la ce partid politic sunt, atâta timp cât respectă România şi pe români, şi sunt alături de noi. Noi discutăm cu românii, nu cu alte partide politice. Aceasta este decizia domnului preşedinte Simion. 

Impact REAL: Cum s-a descurcat statul român în combaterea COVID-19 şi în susţinerea oamenilor bolnavi de această boală? 

Gheorghe RĂDESCU: Eu am fost bolnav de Covid, am văzut ce înseamnă. Am stat în spital 10 zile. M-am vindecat şi am venit acasă, dar nu am purtat mască pentru că cea mai bună imunizare este imunizarea prin boală. De atunci am trecut de patru ori prin această boală. Plecând de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, aceasta este o organizaţie nonguvernamentală. De când, în dreptul internaţional, o organizaţie nonguvernamentală are dreptul să traseze directive unor state independente? La noi se înmormântează un cadavru fără a se cunoaşte cauza morţii. Această cauză a morţii se stabileşte doar de medicul legist, în urma unei necropsii. Lucrul acesta este stabilit de Codul Penal român. Au fost oameni care s-au înregistrat că au murit de Covid, dar ei aveau alte boli. Puteau să spună cu Covid, dar nu de Covid. După ce am fost infectat cu această boală a doua oară am avut prieteni şi persoane pe care i-am dus personal fără mască la spital pentru a se trata. Cei care au provocat acest genocid trebuie sancţionaţi, nu trebuie să ne creadă proşti chiar pe toţi. 

1 thought on “Interviu exclusiv cu liderul AUR Vâlcea: „Problema în oraş este că nu se creează cât mai repede locuri de muncă, vom ajunge ca Târgu Jiu”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *