Vâlcea a fost eliminată în sferturile EHF European League

SCM Râmnicu Vâlcea a fost eliminată în sferturile de finală ale  EHF European League, după ce a fost învinsă în deplasare de formația daneză Herning Ikast Handbold cu scorul de 33-28 (16-12), sâmbătă seara, în manșa retur.

Echipa pregătită de Bent Dahl fusese învinsă și pe teren propriu de echipa daneză, cu 39-33, astfel că șansele de calificare erau doar teoretice. Față de accidentările mai vechi ale lui Florica și Gonzalez, la Ikast nu au putut merge nici Stamin, Dache și Klikovac, care au și ele probleme medicale, astfel că doar 13 jucătoare au făcut deplasarea.

SCM a început destul de bine jocul din Danemarca și a condus de câteva ori, chiar și la două goluri (6-4, 7-5), ultima oară fiind în avantaj în min. 23, cu 12-11. Finalul de repriză a fost al danezelor, care au marcat cinci goluri la rând, acesta fiind și scorul la pauză, 16-12.

Herning-Ikast a controlat jocul în partea secundă și nu i-a permis echipei vâlcene să se apropie pe tabelă decât în minutul 38, când mai aveau un gol avans. Danezele au câștigat și returul cu 33-28 și merg în Final 4, după un scor general de 72-61.

Pentru SCM au marcat Asma Elghaoui 9 goluri, Kristina Liscevic 4, Corina Lupei 3, Olga Gorshenina 3, Zeljka Nikolic 4, Irina Glibko 3, Daria Bucur 1, Daniela Marin 1. Daciana Hosu și Isabell Roch au apărat fiecare câte 8 șuturi (procentaj 33,33%).

Ikast și Bietigheim (Germania) sunt favorite la cucerirea trofeului, danezele având o echipă cu o medie de vârstă de doar 23 de ani!

Pentru SCM, urmează miercuri, 6 aprilie (ora 18.00) jocul de campionat, de pe teren propriu, cu CSM Slatina. În campionat, Vâlcea este pe 5 (37 puncte), dar are două meciuri mai puțin disputate decât  Gloria Buzău (37 puncte) și Măgura Cisnădie (39 puncte). SCM are ca obiectiv pe final de sezon să termine pe locul 3, pentru a își asigura un loc de cupe europene în sezonul viitor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *