Continuă reabilitarea termică a blocurilor din Călimăneşti 

La Călimăneşti se vor reabilita faţadele blocurilor şi se vor reconstrui curţile interioare, oferind tot ce este nevoie pentru confortul locatarilor, în urma lucrărilor de amenajare a locurilor de parcare, a zonelor de verdeaţă şi de socializare.

Prin urmare, cu fonduri guvernamentale, executivul Primăriei Călimăneşti continuă şi anul acesta lucrările de amenajare şi reabilitare a blocurilor de locuinţe din localitate. În total, 11 blocuri vor beneficia de lucrări de reabilitare în cadrul cărora vor fi schimbate acoperişurile, turnate şape termoizolante pe planşeul blocului, izolat subsolul şi placat cu polistiren, înlocuite toate ţevile de apă caldă şi căldură din subsoluri, schimbat iluminatul interior pe scările blocurilor cu instalaţii moderne. Se va realiza înlocuirea uşilor de la intrarea în blocuri cu tâmplărie termopan, anveloparea pereţilor exteriori cu polistiren şi vopsirea acestora cu vopsele structurate. Acest proiect este derulat cu bani guvernamentali accesaţi în procent de 60%, 30% vor fi alocaţi de la bugetul local şi 10% de proprietari.

Primăria va completa tabloul urbanistic prin reamenajarea curţilor interioare. Aici sunt prevăzute lucrări de reamenajare urbanistică cu spaţii verzi, gazonate, flori, arbuşti ornamentali, amenajarea locurilor de parcare cu zone asfaltate şi trasate corespunzător, iluminat public în curtea interioară cu instalaţii fotovoltaice. 

Primarul Florinel Constantinescu spune că pentru absolut toate blocurile din Călimăneşti există această finanţare. Lucrările fac parte dintr-un proiect multi – anual, o investiţie amplă, începută în 2020. Astfel, pe lângă cele două blocuri din Căciulata care au fost reabilitate în anul 2020, în anul 2021 au mai fost reabilitate încă trei blocuri, iar în prezent se lucrează la alte două blocuri. Prin urmare, în fiecare an cetăţenii vor beneficia de aceste lucrări de eficientizare energetică, astfel încât, în final, toate blocurile vor fi reabilitate. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *