Primarul din Stoileşti doreşte o comună mai curată

La Stoileşti, cetăţenii au înţeles importanţa măsurilor de gospodărire a comunei şi faptul că ar trebui să contribuie cu toţii la un mediu curat şi o comună frumoasă. 

Împreună cu administraţia locală se menţine curăţenia în toate satele componente. Primarul ne spune că, aici, odată cu venirea primăverii, fiecare familie este implicată în întreţinerea gospodăriilor, anexelor şi gardurilor prin vopsire şi văruire, curăţarea şi întreţinerea şanţurilor, a rigolelor şi podeţelor, iar resturile menajere nu sunt aruncate la întâmplare, se folosesc ca îngrăşământ. Lunar se face colectarea selectivă a deşeurilor din plastic, hârtie şi sticlă, acţiune care se desfăşoară cu succes. Tot pentru a veni în sprijinul localnicilor, administraţia locală distribuie gratuit tomberoane pentru gunoi: 

„Tot timpul suntem antrenaţi să ţinem comuna curată, fiindcă o comună curată începe cu fiecare dintre noi. Facem aceste acţiuni de curăţenie a localităţii cu puţinii oameni pe care îi avem la Legea 416, cu personalul din primărie şi mai facem apel la cetăţeni, astfel că totul decurge fără nici o problemă. Cetăţenii comunei Stoileşti sunt oameni de mare omenie, gospodari, iar acest lucru se poate observa. Se alătură acţiunilor noastre de păstrare a localităţii cât mai curată. Din păcate, multe gunoaie sunt în localitatea noastră aruncate de cetăţenii din alte zone şi chiar din oraş. Nu avem ce face, şi pe acestea le strângem periodic. Suntem supăraţi deoarece comunitatea din această localitate ţine la acest aspect. La noi, de cum vine primăvara, fiecare gospodărie se află într-o concurenţă continuă, de la curăţenie până la cea mai frumoasă casă. Această pildă este antrenată permanent de gospodarii acestei localităţi şi, într-o mare măsură, şi de cei care sunt plecaţi din localitate la muncă în străinătate şi care, atunci când se întorc, pun în practică exemplul bunului simţ. În acest sens extindem sectorul de colectare a gunoiului menajer şi colectarea selectivă din dorinţa de a avea o comună curată atât pentru protecţia mediului, cât şi în ceea ce ţine de partea estetică. Avem o acţiune ce succes, oamenii au inclusiv contracte privind colectarea gunoiului, iar tomberoanele sunt oferite gratis”, ne-a declarat primarul comunei Stoileşti, Florin Ionescu.

Primarul comunei Stoileşti, Florin Ionescu, îşi îndeamnă concetăţenii la responsabilitate şi la spirit civic prin a da o mână de ajutor odată cu venirea primăverii, pentru ca localitatea să fie o comună curată şi igienizată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *