Ministerul Finanţelor a dat startul unei noi sesiuni de cumpărare a titlurilor de stat Tezaur

Luni, 4 aprilie 2022, Ministerul Finanţelor a dat startul unei noi sesiuni de cumpărare a titlurilor de stat Tezaur.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu, sunt în formă dematerializată, au maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 4,8% şi 5,8%.

„Le mulţumesc celor aproape 48.000 de români care au avut încredere în titlurile de stat Tezaur şi au investit peste 2 miliarde de lei, în primele două emisiuni din acest an. Suma reprezintă un record de la lansarea Programului. Aceasta confirmă aprecierea investitorilor, care beneficiază atât de instrumentele disponibile prin acest mecanism, cât şi de avantajele pe care le oferă persoanelor fizice. Am încredere că se va confirma şi în viitor succesul acestui instrument de economisire accesibil, cu dobânzi avantajoase neimpozabile şi fără costuri ascunse”, a precizat ministrul Adrian Câciu.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii MF, titlurile de stat pot fi cumpărate între 04 – 26 aprilie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV.

Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online. Între 04 – 27 aprilie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului. Între 04 – 26 aprilie 2022 în mediul urban şi 04 – 21 aprilie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.

„Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri”, transmite Ministerul Finanţelor.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *