Brezoiul îşi consolidează poziţia de principală destinaţie turistică pentru iubitorii de natură şi muzică

Pentru oraşul – staţiune Brezoi, evenimentele care de câţiva ani sunt organizate la poalele Vârfului Ţurţudanu, care domină urbea, au pus aşezarea pe harta lumii, devenind destinaţia ideală pentru iubitorii de natură şi muzică de calitate. 

Lista de evenimente care poate conţine concerte, festivaluri, petreceri sau alte evenimente relevante reprezintă dezvoltarea turismului local şi, în mod special, poate duce la creşterea veniturilor populaţiei care a început să înveţe să îşi închirieze casele, apartamentele sau cum să pună la dispoziţia turiştilor tot ce reprezintă locuri de cazare. Înseamnă că toţi se pot implica în a-şi rotunji veniturile datorită acestor evenimente pe care, de câţiva ani, administraţia locală din Brezoi le organizează în oraş. Cei 100 de mii de oameni care vin în Brezoi pe parcursul unei veri nu înseamnă puţin, dacă ne gândim că fiecare familie cazată aici cheltuie în medie 100 de euro numai în week-end. 

„Veniturile sunt consistente pentru localitate, dovadă că, inclusiv economic, în statistici Brezoiul a crescut în anul 2021. Numărul de pensiuni a crescut, iar piaţa imobiliară este într-o permanentă mişcare, în acest sens au crescut preţurile foarte mult. Se construiesc noi capacităţi de cazare şi sperăm ca, în maxim doi ani, Brezoiul să ajungă la 1000 de locuri de cazare”, ne declară primarul oraşului – staţiune Brezoi, Robert Schell. 

Implicarea puternică a administraţiei locale rămâne cheia transformării în oraş recomandat ca destinaţie turistică

În continuare, administraţia locală din Brezoi merge pe această direcţie şi promovează investiţii. În acest sens, urmează continuarea construirii a încă 12 kilometri de piste de biciclete, pe lângă cei 15 kilometri deja existenţi. Noul traseu pentru biciclete se va amenaja pe malul celălalt al pârâului Lotru, de la Păscoaia până în zona Proieni, unde există biserica monument istoric „Toţi Sfinţii” şi primul pod din Europa construit în curbă peste un râu, numit şi podul cu nit de aur, construit de francezi acum 100 de ani, Astfel, pe acest traseu vor fi puse în valoare o parte însemnată dintre obiectivele turistice ale zonei:

„PNRR finanţează  piste de biciclete, staţii de încărcare electrice şi microbuze şcolare pentru elevi. Nu ştim dacă vom accesa fonduri pentru microbuze şcolare fiindcă ne vom plia pe aceste proiecte de mediu. Urmează să începem celelalte investiţii pe care le avem în derulare. Toate aceste investiţii au fost licitate şi sunt pe punctul de a începe să se finalizeze proiectarea şi implicit să înceapă construcţiile”, ne declară primarul oraşului Brezoi, Robert Schell.

Astfel, vor intra în execuţie lucrările de amenajare a Parcului Central, construirea clădirii de la liceu pentru sala de sport, sala de festivităţi şi laboratoarele, cele 14 străzi care vor fi reabilitate şi construirea bazinului de înot lângă baza sportivă. 

Toate aceste investiţii vor fi derulate anul acesta şi anul viitor.

Lucrările la bazinul de înot se vor finaliza în vara anului viitor

„În această perioadă vom da ordinul de începere a lucrărilor pentru bazinul de înot. Proiectarea este finalizată, organizarea de şantier este finalizată. Termenul de execuţie este în vara anului viitor. Este un bazin de înot cu dimensiuni semi olimpice de 25/10 metri, iar la etaj vor fi săli amenajate pentru tenis de masă şi săli de gimnastică ”, a completat primarul Robert Schell.

Oraşul Brezoi face parte din OMD împreună cu celelalte staţiuni din judeţul Vâlcea 

Organizaţia de Management a Destinaţiilor este o asociere care include atât oraşul Brezoi, municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi staţiunile din jurul acestuia, plus agenţii economici din HORECA, agenţii de turism şi alţi operatori care au conexiune cu turismul: 

„S-a constituit la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea – Călimăneşti şi Brezoi, Ocnele Mari – Olăneşti şi Govora, Organizaţia de Management a Destinaţiilor (OMD), un organism absolut obligatoriu pentru a implementa proiecte pentru dezvoltarea turismului în aceste zone. Înseamnă că putem avea acces la mai multe fonduri pentru turism, şi noi sperăm ca, prin această Organizaţie de Management a Destinaţiilor implementarea programelor se va face mult mai rapid. Se vor face conexiuni între aceste localităţi, de exemplu prin amenajarea acestor piste de biciclete. Deja se discută legarea Călimăneştiului de Râmnicu Vâlcea printr-o pistă. Şi noi, la rândul nostru, gândim ca Brezoiul şi Călimăneştiul să fie legate printr-o pistă de biciclete pe dincolo de Olt. Cu siguranţă vor fi investiţii balneare între Călimăneşti, Ocnele Mari şi Olăneşti care au acest specific”, ne declară primarul oraşului – staţiune Brezoi, Robert Schell.

Astfel se pot dezvolta foarte multe proiecte şi programe în cadrul acestei Organizaţii de Management a Destinaţiilor care, practic, va promova turismul în tot judeţul Vâlcea. 

Primăria Brezoi are în proiect să obţină fonduri prin PNRR pentru anveloparea blocurilor de locuinţe din localitate

Proprietarii apartamentelor de la 8 blocuri din oraşul Brezoi vor beneficia de locuinţe mai bine protejate şi vor plăti mult mai puţin pentru costurile curente de întreţinere, în urma unui proiect de reabilitare termică a blocurilor care va fi depus pe fonduri europene de Primăria Brezoi.

„Banii vor fi accesaţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Marele avantaj al acestei etape este că lucrările vor fi decontate 100% cu bani europeni, iar populaţia nu va contribui cu nimic. Proiectul poate include poate mai mult decât simplul termo-sistem”, ne declară primarul Robert Schell.

În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări pentru izolarea termică a pereţilor, reparaţii ale subsolului, instalaţiilor, conductelor, gurilor de scurgere, faţadelor, scărilor, tavanelor, rosturilor, acoperişului, înlocuirea tâmplăriei exterioare, montarea de panouri fotovoltaice şi a sistemului de încălzire bazat pe pompe de căldură.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *