Arbitrul vâlcean Iuliana Demetrescu a debutat la Liga 1 și va merge la Europeanul feminin din Anglia

Arbitrul vâlcean Iuliana Demetrescu (30 de ani) a debutat la Liga 1 de fotbal masculin, la jocul Rapid București – Gaz Metan Mediaș 8-0.

Iuliana Demetrescu, născută în Râmnicu Vâlcea, este considerată cea mai valoroasă femeie arbitru din România. Are ecuson FIFA și a fost promovată în decembrie 2021 în categoria Elite.

Până acum, ea a arbitrat partide din Liga Campionilor sau din preliminariile Cupei Mondiale la fotbal feminin și este candidată la participarea la CM 2023, din Australia și Noua Zeelandă.

În ultimii ani, Iuliana a arbitrat constant la Liga 2 și Liga 3, iar la nivelul primului eșalon a fost rezervă la două partide.

Iuliana Demetrescu se numără printre cei 13 arbitri aleși să oficieze meciurile de la Campionatul European feminin, care va avea loc în Anglia, între 6 și 31 iulie, anunță site-ul FRF.

În 2019, Iuliana Demetrescu a arbitrat finala Campionatului European Feminin U17. La începutul lunii, Iuliana Demetrescu a fost inclusă și de FIFA pe lista arbitrilor candidați la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin din 2023, organizat în Australia și Noua Zeelandă.

 Învățătoare la Şcoala Gimnazială „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea, Iuliana Demetrescu a ales în urmă cu fix un deceniu să devină arbitru de fotbal!

„Visam să ajung arbitru FIFA și am ajuns. În spate e însă foarte multă muncă. Studiez echipele, jucătorii, încerc să-i identific pe jucătorii-problemă și îmi pun brigada la punct astfel încât să ducem meciul la bun sfârșit. În general băieții sunt foarte respectuoși. La începutul carierei a fost mai greu, dar atunci când oamenii își dau seama că încerci să îți faci meseria cât mai bine, că muncești, atunci te respectă”, spunea Iuliana Demetrescu, în iunie 2020, într-un interviu acordat pentru FRF.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *