La Mihăeşti a început igienizarea şi curăţenia de primăvară

Fiecare primăvară înseamnă pentru administraţia comunei Mihăeşti demararea acţiunilor de igienizare şi înfrumuseţare a localităţii.

Şi în acest an, primarul Constantin Bărzăgeanu şi-a propus să îi ambiţioneze pe localnici, astfel încât fiecare să demonstreze cât îi pasă de aspectul comunei. La Mihăeşti, odată cu venirea primăverii, vremea frumoasă permite curăţarea şanţurilor, a trotuarelor şi a spaţiilor verzi, acestea fiind principalele acţiuni gospodăreşti pe care le întreprind lucrătorii din cadrul primăriei, împreună cu cetăţenii localităţii:

„Îmi exprim speranţa că efortul echipei de la primărie va fi sprijinit de toţi cetăţenii comunei atât prin ajutorul pe care ni-l vor da în susţinerea acţiunii noastre pentru păstrarea curăţeniei, cât mai ales prin renunţarea la unele gesturi, adică la aruncarea deşeurilor pe domeniul public sau pe cursul râurilor. Oamenii din Mihăeşti sunt responsabili şi au demonstrat acest lucru de fiecare dată, în special primăvara, înainte de sărbătorile pascale. La această activitate ne va ajuta întreaga comunitate. Îmi place ordinea, curăţenia şi disciplina şi îmi doresc acelaşi lucru şi pentru localitatea noastră. Nu avem voie să degradăm mediul natural şi să depozităm necontrolat deşeurile de orice fel. Aş vrea ca toţi cetăţenii din Mihăeşti să fie un exemplu şi pentru alte comunităţi”, a subliniat primarul Bărzăgeanu. Chiar dacă preţul gunoiului a crescut considerabil, primarul Bărzăgeanu susţine că cetăţenii din Mihăeşti sunt responsabili şi înţeleg necesitatea serviciului de salubrizare în localitate. Potrivit spuselor primarului, se vor planta flori şi se va repara o punte în satul Govora Sat. În anii precedenţi s-au plantat peste 500 de platani. Primarul spune că a ales platanii deoarece reprezintă o particularitate inconfundabilă, un indicator vegetal bine individualizat: „În această primăvară am sădit în jur de 100 de platani, acolo unde nu s-au prins. Fiind într-o zonă înconjurată de ferme avicole ne-am gândit că acest arbore este cel mai bun, deoarece are proprietatea de a îndepărta insectele”, a mai precizat primarul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *