Primarul Gheorghe Melente: „Centrul Cultural „Mihai Viteazul” va fi un obiectiv cu care Drăgoeştiul se poate mândri”  

În perioada următoare se vor finaliza lucrările de construire a pieţei agroalimentare, iar în cel mult două luni se vor inaugura lucrările la Centrul Cultural „Mihai Viteazul”. Centrul Cultural s-a realizat cu fonduri atrase de la Compania Naţională de Investiţii, iar lucrările au început în urmă cu patru ani. În prezent mai sunt de executat ultimele lucrări exterioare, anunţă primarul Gheorghe Melente: 

„Centrul Cultural este cel mai concludent şi cel mai valoros proiect. La începutul lunii martie am primit adresa de la CNI prin care ni s-a adus la cunoştinţă că s-au finalizat lucrările. Pentru mine acesta este un lucru îmbucurător, deoarece lucrarea s-a început acum patru ani. A fost o lucrare amplă, cu o cofinanţare din bugetul local în procent de 10% din valoarea proiectului, însemnând branşarea clădirii la apă, canalizare, reţea electrică şi amenajarea exterioară, lucrare care nu este gata fiindcă nu am avut fondurile necesare, dar sper ca în cel mult două luni să finalizăm şi zona exterioară. Centrul Cultural „Mihai Viteazul” va fi un obiectiv cu care Drăgoeştiul se poate mândri”, a precizat primarul localităţii, Gheorghe Melente.

Sediul primăriei, modernizat cu bani din bugetul local

Pentru a le oferi angajaţilor din primărie un cadru confortabil pentru desfăşurarea proiectelor în folosul comunităţii, în prezent, la Drăgoeşti sunt în desfăşurare lucrările de reabilitare integrală a primăriei, cu bani alocaţi din bugetul local.

S-au curăţat pereţii şi tavanul şi s-au executat zugrăveli, birourile funcţionarilor au fost recompartimentate şi modernizate, iar în biroul primarului a fost refăcut sistemul electric care va funcţiona pe bază de becuri economic: 

„Reabilitarea integrală a sediului primăriei este şi acesta un obiectiv major. Aici s-au executat lucrări de refacere integrală a locaţiei şi, oarecum, regândirea tuturor birourilor de la parter până la etaj. Am luat această decizie fiindcă pentru această clădire nu s-a intervenit de peste 40 de ani. Acum s-a refăcut instalaţia electrică, un lucru important, fiindcă primăria avea instalaţia electrică destul de veche şi crea probleme şi, în acelaşi timp, era destul de periculos”, a precizat primarul localităţii, Gheorghe Melente.

Tot în această perioadă, administraţia locală a comunei Drăgoeşti demarează un proiect care are în vedere amenajarea centrului civic în zona primăriei. În acest sens vor avea loc lucrări care prevăd amenajarea zonei de parcare, a unui parc de joacă pentru micuţi şi montarea mobilierului stradal. Investiţia se va realiza cu bani din bugetul local, însă principalul obiectiv urmărit de investiţia propusă este amenajarea zonei de recreere şi a spaţiului destinat celor mici. Este un proiect mai vechi al primarului care a fost gândit înainte de pandemie, şi pentru care urmează pregătirea documentaţiei, iar în vara acestui an se va realiza. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *