Hosu, Lupei și Dahl au contribuit din plin la calificarea României la Euro

Într-o atmosferă incendiară, la Rm. Vâlcea, România s-a calificat la Campionatul European, după victoria clară cu Austria, scor 38-29, în ultimul meci din preliminarii.

Revenită după mai bine de șase ani la Rm. Vâlcea, naționala a fost susținută frenetic într-o Sala a Sporturilor arhiliplină, care le-a condus pe ”tricolore” spre o victorie superbă, 38-29 cu Austria, în meciul decisiv de calificare la Euro 2022.

SCM Rm. Vâlcea a fost reprezentată de două jucătoare, Daciana Hosu și Corina Lupei și de antrenorul Bent Dahl, care este secund la națională. Lupei (19 ani) a debutat la națională săptămână trecută, în jocul din Insulele Feroe, în care a marcat și primul său gol

În urma rezultatului, tricolorele încheie pe locul 2, cu 7 puncte, după liderul neînvins Danemarca (10), ambele fiind calificate la turneul final. Austria, de pe 3 (5 puncte) şi Insulele Feroe (locul 4, 0 puncte), ratează Campionatul European din 2022.

Rezultatele obţinute de România în preliminariile Campionatului European sunt: 26-19 şi 31-21cu Insulele Feroe, 33-33 şi 38-29 cu Austria, 28-35 şi 27-32 cu Danemarca.

Turneul final este programat între 4 și 20 noiembrie 2022, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

SCM Rm. Vâlcea își reia de marți antrenamentele, iar sâmbătă, 30 aprilie va juca la Deva, într-un joc restanță din etapa 15 de campionat. Echipa pregătită de Bent Dahl este pe locul 3 în clasament și se îndreaptă cu pași mari spre medalia de bronz, dar continuă parcursul și în cupă, unde va juca în sferturile de finală acasă, cu Minaur Baia Mare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *